WordPress 4.7 release: Vaughan

Versie 4.7 van WordPress ‘Vaughan’ staat nu voor je klaar om te downloaden in het dashboard, maar welke leuke nieuwe features zijn er allemaal voor je uitgerold?

What’s new?

De nieuwe versie van WordPress is genoemd naar de beroemde jazzlegende Sarah ‘Sassy’ Vaughan en bevat weer een boel fijne features. Zo zijn een aantal nieuwe thema’s vast gevuld met voorbeelden van content om een beter beeld te geven van de mogelijkheden wanneer je een compleet nieuwe site gaat bouwen.

De highlights

Alle details over de update vind je in de blogpost op WordPress.org, maar we zetten natuurlijk graag de hoogtepunten van de nieuwe release voor je op een rijtje. In de live preview zie je nu bijvoorbeeld icons die aangeven welke delen van de website kunnen worden aangepast en je kunt deze direct editen door erop te klikken. Daarnaast voeg je eenvoudig pagina’s toe terwijl je menu’s bouwt zonder de customizer te verlaten, waardoor je workflow niet wordt onderbroken.

Met de taaloptie krijg je als gebruiker de mogelijkheid om de taal van het dashboard aan je voorkeur aan te passen en voeg je meerdere talen toe. Super handig wanneer er bijvoorbeeld developers met verschillende nationaliteiten aan werken. Het managen van documenten is nog makkelijker doordat er bij het uploaden van PDF’s automatisch thumbnails worden gegenereerd van de eerste pagina. In één oogopslag zie je welke documenten je allemaal in je collectie hebt.

Je trekt op subtiele wijze de aandacht van je bezoekers met een sfeervolle video header die je nu kunt toevoegen. Ga je aan de slag met CSS? In het nieuwe CSS-panel kun je lekker tweaken en direct zien hoe de veranderingen uitpakken. Hoppa! In een mum van tijd staat de site er perfect bij.

Rest API Content Endpoints

Ook aan de developers onder ons is gedacht! WordPress 4.7 komt met REST API endpoints voor posts, comments, terms, gebruikers, meta en instellingen. Hierdoor wordt het eenvoudiger om externe tools en websites aan je blog te koppelen en is de  weg vrijgemaakt voor nieuwe, innovatieve methodes van interactie. Zo kunnen er tools, plugins, themes, apps en meer ontwikkeld worden waarmee het gebruik van WordPress nog makkelijker wordt.

Update je site naar WordPress 4.7

Wanneer je vanaf vandaag in het dashboard terechtkomt, kun je met een druk op de knop updaten naar WordPress 4.7. Check wel even goed of je handmatige aanpassingen hebt doorgevoerd of plugins aan hebt staan die (nog) niet goed werken met de laatste versie. Lees meer over het bijwerken in het Kennisbankartikel WordPress updaten.

 op

Jet is communicatiespecialist bij Byte. Het liefst houdt ze zich dan ook de hele dag met tekst bezig. Om vierkante ogen en RSI te voorkomen, vind je haar buiten werktijd regelmatig terug in een boomhouding of neerwaartse hond op de yogamat. Een leven zonder muziek kan ze zich niet voorstellen en ze brengt minstens één keer per week een bezoek aan het filmhuis of de bioscoop.