Verrijk je kennis

Verrijk je kennis

Kennisdeling en op de hoogte blijven van de laatste trends binnen de branche vinden we belangrijk bij Byte. Daarom organiseren we regelmatig events. Tijdens deze events worden diverse onderwerpen behandeld die voor zowel developers als marketeers interessant zijn. Hieronder zie je een overzicht van de komende geplande events en op welke beurzen je ons tegenkomt. Heb je vragen, suggesties voor onderwerpen of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Meet Magento België 2017

Meet Magento België 2017

Meet Magento België is hét Magento event van België, voor iedereen die compleet nieuw met e-commerce is of zich al een doorgewinterde Magento gebruiker (webwinkelier, frondend developer, backend developer) mag noemen. Byte is dit jaar voor het eerst aanwezig op het event en ondersteunt de organisatie met een Silver sponsorschap.

De eerste dag staat in het teken van Magento 2 code en 's avonds kun je genieten van de door gesponsorde Belgian Eveninig met Belgische frieten en bieren. Op dag twee kun je bij onze stand een praatje komen maken, en kun je luisteren naar MageReport developer Tim die een technische presentatie geeft over hoe Magento hackers te werk gaan.

Datum: 26 & 27 september 2017
Meer info en tickets: be.meet-magento.com

Exact meets e-commerce 2017

Exact meets e-commerce 2017

Op 28 september 2017 vindt hét e-commerce event voor Exact software plaats: Exact Meets E-commerce. Op het hoofdkantoor van Exact (Delft) komen er deze dag verschillende onderwerpen voorbij: internationalisering, omnichannel, B2C/B2B, exponentiële groei, Magento 2.0 en duurzaam ondernemen. Byte is hoofdsponsor van het event. Byters Sjoerd en Ilana lopen er rond. Wil je deze gelegenheid grijpen om ons even te spreken? Mail ons even, dan spreken we wat af.

Datum: 28 september 2017
Meer info en tickets: exactmeetsecommerce.nl

Training: Magento development (basis)

Training: Magento development (basis)

Tijdens deze training leer je in één dag alle basics van Magento development. Aan de orde komt:

 • GIT. Opzetten repo, gitflow, merging, PRs, deployen naar server.
 • Composer en Modman. In Magento 1 en Magento 2.
 • Commandline. Magerun en basistaken uitvoeren als files tarren, crontab instellen.
 • Quality control. Code reviews, Code analyzers en PHPUnit.
 • Tools. New Relic, Blackfire, Aoe_Scheduler.
 • Performance analyse. Ontdek of je genoeg capaciteit hebt, welke extensies zwaar zijn, en waar vertraging in je shop vandaan komt.

Doelgroep: Developers en technisch georiënteerde projectmanagers van Magento developmentbureau, technisch beheerders van Magento webshops. Je moet minimaal 6 maanden ervaring hebben met PHP. En daarnaast herken je in elk geval de termen die tijdens de training besproken zullen worden.
Datum: Vrijdag 6 oktober 2017 | 9:30 - 16:30 uur
Trainer: Sander Mangel (Magento Certified Developer)
Locatie: Byte HQ (Amsterdam, Westerpark)
Kosten: €250,- excl BTW. Inclusief koffie/thee/fris/lunch en een welverdiend biertje na afloop
Opgeven: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Training: Versiebeheer met Git

Training: Versiebeheer met Git

Tijdens deze training leer je in één dag alle basics die je moet weten om effectief Git in te zetten voor gedegen versiebeheer. Aan de orde komt:

 • Wat is versiebeheer? (i.e. GIT vs SVN)
 • Waarom GIT?
 • Meest gebruikte commando's GIT
 • Tips and Tricks (o.a. Git omgeving opzetten voor grote projecten, samenwerken middels Git, het opzetten van een verbinding tussen Gitlab en een website die elders gehost staat)
 • Bad practices
Doelgroep: Beginner+ : basiservaring met Git
Datum: Vrijdag 3 november 2017 | 9:30 - 17:30 uur
Locatie: Byte HQ (Amsterdam, Westerpark)
Kosten: €250,- excl BTW. Inclusief koffie/thee/fris/lunch en een welverdiend biertje na afloop
Opgeven: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

E-commerce Xpo

E-commerce Xpo

E-commerce Xpo is dé vakbeurs in België voor e-commerce oplossingen. Op 6 & 7 november vindt de editie van 2017 plaats in Kortrijk (BE). Er zullen zo'n 130 exposanten aanwezig zijn voor oplossingen voor B2B en B2C. Denk aan webshopontwikkeling, betaalsystemen, online marketing, advies & consultancy, diensten en logistiek. Byte is ook vertegenwoordigd met een stand.

Datum: 6 & 7 november 2017
Meer info: ecommercexpo.be/nl
Tickets: ecommercexpo.be/nl/

MageTestFest

MageTestFest

Op 15 t/m 18 november 2017 zal Amersfoort volstromen met Magento developers vanover de hele wereld. Die dagen staan namelijk in het teken van MageTestFest, een event van en voor developers volledig gericht op Magento Testing. Byte sponsort dit event. Op de conferentiedag (17 november) zullen we aanwezig zijn met enkele techneuten en gaan we onze interne deployment opstelling demo'en.

Datum: 15 t/m 18 november
Meer info en tickets: magetestfest.com

Workshop: Varnish - Magento

Workshop: Varnish - Magento

Tijdens een tweedaagse workshop leer je alle ins en outs van een Varnish-implementatie voor je Magento webshop. Op dit moment is er nog geen volgende workshop gepland. Bij genoeg animo zullen we eeen nieuwe workshop organiseren.

Doelgroep: Ervaren Magento developers, maar onervaren met Varnish.
Datum: onbekend
Interesse: Geef je interesse door via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Amsterdam Python Meetup Group

pythonDe Meetup bijeenkomsten voor iedereen met interesse voor Python, Django, cloud computing, deployment, provisioning, virtualization en geralateerde technologieën.
Zie onze Amsterdam Python Meetup Group pagina op Meetup.com.

Het volgende event is nog niet gepland.

Dutch Puppet User Group

puppetDe Meetup bijeenkomsten van sysadmin/devops werkend met Puppet (Puppetlabs).
Zie onze Dutch Puppet User Group pagina op Meetup.com.

Het volgende event is nog niet gepland.

Amsterdam ZFS Meetup Group

ZFSDe Meetup bijeenkomsten voor geïnteresseerden van Zettabyte File System (ZFS). De ZFS meetup vindt plaats zodra er voldoende inschrijvingen zijn.
Zie onze Amsterdam ZFS Meetup Group pagina op Meetup.com.

Het volgende event is nog niet gepland.