PDF is het meest gelezen en gebruikte formaat voor elektronische documenten. Een groot voordeel van PDF is dat het document er op elke computer en op elke printer hetzelfde uitziet. Dit komt doordat lettertypen, afbeeldingen en de lay-out van elk document hetzelfde blijft, ongeacht het programma waarmee een PDF bestand wordt geopend.

Byte stuurt op de eerste van de maand de facturen per e-mail, met als bijlage de factuur in PDF-formaat. In dit artikel leggen we uit waarom en geven we informatie over programma’s waarmee je PDF bestanden kunt openen.

PDF readers

Om PDF bestanden te kunnen openen heb je specifieke programma’s nodig die PDF formaten kunnen inlezen. Er zijn talloze gratis programma’s te downloaden van het internet. Een aantal voorbeelden van PDF readers zijn:

  1. Adobe PDF Reader
  2. Foxit PDF Reader

PDF bestanden bij Byte

Elke eerste dag van de maand verstuurt Byte de nieuwe facturen naar haar klanten. De factuur wordt verstuurd als bijlage in PDF-formaat.

Ook voor offertes en wijzigingsformulieren gebruiken we bij Byte PDF. Dit doen we omdat zo de kans het grootst is dat iedereen de bestanden kan lezen, invullen en opsturen. Facturen kunnen overigens altijd vanaf het Service Panel onder Mijn financiën worden gedownload in PDF formaat en andere formaten.

10