In samenwerking met WebCEO biedt Byte nu een wekelijkse scan op hoe jouw site presteert in de zoekresultaten en vooral: hoe je dit kunt verbeteren. Je beschikt over 14 tools voorkeyword research, SEO audit, link quality control, site monitoring, website internal linksoptimization, competitor monitoring en social media analysis. Je kunt een automatische scan instellen en jezelf wekelijks een rapport laten mailen. WebCEO is beschikbaar in het Optimize pakket en MCU pakketten.

Wat maakt WebCEO zo goed?

Er zijn ontzettend veel SEO-tools op internet te vinden die zelfs gratis websites scannen op de vindbaarheid. Waarom zou je dan toch voor WebCEO moeten kiezen? Wij zijn zeer onder de indruk van de uitgebreide mogelijkheden van de WebCEO tool.

De tool bevat opties die je absoluut niet zult vinden in de gratis tools, daarbij is het rapport wat volgt zeer uitgebreid voorzien van praktische adviezen. Ook is WebCEO een van de weinige tools die hele complexe, grote websites kan toetsen én gedetailleerd advies uitbrengt. Daar waar andere SEO-tools afhaken, blinkt WebCEO juist in uit. Wel heb je enige kennis van SEO nodig, wil je bij grote websites het advies uit het rapport effectief kunnen uitvoeren.

Waarom SEO belangrijk is voor een website

Zoekmachine optimalisatie is het verbeteren van een website met als doel om de vindbaarheid te vergroten. Een hoge plaats in de zoekresultaten is zeer waardevol voor een website, omdat het zorgt voor meer bezoekers. Een bijkomend voordeel van zoekmachine optimalisatie is dat de klant op zoek is naar jou, en niet andersom. Dit zorgt ervoor dat de bezoekers die je aantrekt veel vaker over zullen gaan tot actie. Het kopen van een product of aanvragen van een offerte bijvoorbeeld.

Kortom: zoekmachine optimalisatie is een effectieve manier om nieuwe potentiële klanten naar je website te krijgen.

Activeer WebCEO in het Service Panel

De Contractant en Technisch Beheerder van een Optimize pakket hebben toegang tot het WebCEO dashboard. Log in met je klantnummer en wachtwoord op het Service Panel. Meer informatie over inloggen op het Service Panel vind je in het artikel Service Panel Inloggen. Onder tabblad Analyse activeer je WebCEO door op de button “Activeer WebCEO” te klikken. Na het activeren kun je doorklikken naar de website van WebCEO waar je een dashboard vind voor je website en aan de slag kunt gaan!

Meerdere projecten/websites beheren

Overzicht van al je websites

afb. 1 Overzicht van al je websites’

Wanneer je meerdere websites met Optimize pakketten hebt, kan je dus voor meerdere websites WebCEO inschakelen. Handig aan het dashboard van WebCEO is dat je na het inloggen een overzicht hebt van alle websites waarvoor je WebCEO gebruikt. Zie ook afbeelding 1 hiernaast voor een voorbeeld van hoe dat eruit ziet.

WebCEO support

Wanneer je vragen hebt over WebCEO kun je deze stellen aan WebCEO zelf. Byte kan geen inhoudelijk support bieden over WebCEO. Vragen kun je stellen via de live chat functie van WebCEO of door een ticket in te schieten. Meer informatie hierover vind je op de supportpagina van WebCEO.

Veelgestelde vragen over WebCEO

Veelgestelde vragen over WebCEO kun je vinden op onze kennisbank in het artikel WebCEO – FAQ. Meer informatie over Linkbuilding, Site audit, Social metrics en Marketing Analytics vind je hieronder:

Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door de hulp van onze partner Yellowgrape.

40