WebCEO maakt het makkelijker hoog te scoren met je site in de zoekresultaten van onder andere Google. Algemene informatie over WebCEO vind je terug in het artikel WebCEO.

In dit artikel hebben we de meest gestelde vragen over WebCEO uitgewerkt en beantwoordt.

Wat is SEO?

SEO staat voor Search Engine Optimization en gaat eigenlijk over het beter vindbaar maken van een website. Om er voor te zorgen dat je website bovenaan de zoekresultaten van Google prijkt, dien je vaak een aantal verbeteringen door te voeren.

“Het verbeteren van een website”, dat is nogal een abstract concept. Wat moet er nu eigenlijk verbeterd worden om een website beter vindbaar te maken? In de basis valt SEO optimalisatie onder te verdelen in drie onderdelen: techniek, content en populariteit.

Techniek.

Om een website optimaal vindbaar te maken is het essentieel dat een site zoekmachine vriendelijk is opgebouwd. Een zoekmachine moet eenvoudig een site kunnen scannen en technisch niet belemmerd worden in het bepalen van de inhoud. Denk aan een logische site-structuur, interne links en de juiste URL’s.

Content.

Relevante informatie verhoogt de vindbaarheid van je site. Door deze informatie ook nog goed op te bouwen en de juiste zoekwoorden te gebruiken, maak je het voor zoekmachines makkelijker om de relevantie te bepalen. Daarbij is kwalitatief goede content interessant voor de lezer, waardoor het sneller en vaker wordt gedeeld.

Populariteit.

De populariteit van een website wordt bepaalt door het aantal kwalitatieve links die een website heeft. Hoe meer links er van andere kwalitatieve websites naar een site verwijzen, des te groter de populariteit van de website waarnaar verwezen wordt.

Lees meer over SEO in het artikel SEO (search Engine Optimization).

Wat is WebCEO?

WebCEO helpt bij het optimaliseren van je website door exact aan te geven waar deze nog verbetert kan worden. Wij hebben de tool getest en zijn zeer enthousiast! Zo enthousiast dat we aan onze klanten met een Optimize of MCU pakket de tool gratis aanbieden als service.

Met WebCEO helpen we je SEO inzichtelijk en hiermee bespaar je flink tijd. Zowel web-agencies als site-eigenaren hebben meer tijd voor waar het echt om draait, de site verbeteren. Je beschikt over 14 tools voor keyword research, SEO audit, link quality control, site monitoring, website internal links optimization, competitor monitoring en social media analysis.

Er is volop keuze aan SEO tools, waarom WebCEO?

Er zijn ontzettend veel SEO-tools op internet te vinden die zelfs gratis websites scannen op de vindbaarheid. Waarom zou je dan toch voor WebCEO moeten kiezen? Vanwege de uitgebreide keuzemogelijkheden die we uitgebreid hebben getest!

De tool bevat opties die je absoluut niet zult vinden in de gratis tools, daarbij is het wekelijkse rapport wat volgt zeer uitgebreid voorzien van praktische adviezen. Ook is WebCEO een van de weinige tools die hele complexe, grote websites kan toetsen én gedetailleerd advies uitbrengt. Daar waar andere SEO-tools afhaken, blinkt WebCEO juist in uit. Wel heb je enige kennis van SEO nodig, wil je bij grote websites het advies uit het rapport effectief kunnen uitvoeren.

Welke pakketten bieden WebCEO aan?

Alle Optimize en MCU pakketten. Een overzicht van alle pakketten en specs vind je op onze website.

Wat moet ik doen om WebCEO te kunnen gebruiken?

Als je Optimize of MCU pakket hebt kun je WebCEO als Contractant en Technsich Beheerder activeren in Service Panel onder tabblad Analyse. Klik op de button WebCEO en log in. Meer informatie over hoe je WebCEO kunt gebruiken vind je in de volgende artikelen:

Hoe activeer ik WebCEO?

De Contractant en Technisch Beheerder van een Optimize pakket hebben toegang tot het WebCEO dashboard. Log in met je klantnummer en wachtwoord op het Service Panel. Meer informatie over inloggen op het Service Panel vind je in het artikel Service Panel Inloggen. Onder tabblad Analyse activeer je WebCEO door op de button “Activeer WebCEO” te klikken. Na het activeren kun je doorklikken naar de website van WebCEO waar je een dashboard vind voor je website en aan de slag kunt gaan!

Kan ik ook direct inloggen bij WebCEO?

Inloggen bij WebCEO kan alleen via het Service Panel. Je account is niet via de website van WebCEO zelf te bereiken.

Ik heb al een account bij WebCEO. Kan ik dat onderbrengen onder jullie partneraccount?

Op het moment dat je via het Service Panel naar WebCEO gaat wordt er een nieuw account aangemaakt. Het koppelen van bestaande accounts aan het Service Panel is helaas niet mogelijk.

Welk WebCEO pakket bieden jullie aan?

Byte heeft een custom made WebCEO pakket wat we onze klanten aanbieden. Dit pakket is dus niet vergelijken met een standaard pakket wat WebCEO aanbiedt op haar website. Hieronder vind je de specs waarover je beschikt wanneer je WebCEO via Byte gebruikt:

Voor Optimize pakketten:

 • Projecten: elk domein 1
 • Keywords rankchecker: 20
 • Scan depth: 3
 • Pages crawl: 1000
 • Backling quality checker: 500
 • Competitor blacklinks: 2
 • Social buzz: 5
 • Scheduling: wekelijks

Voor MCU pakketten:

 • Projecten: elk domein 1
 • Keywords rankchecker: 50
 • Scan depth: 3
 • Pages crawl: 1000
 • backling quality checker: 1000
 • Competitor blacklinks: 4
 • Social buzz: 10
 • Scheduling: weekly

Ik wil naar een andere hostingpartij verhuizen. Kan ik mijn WebCEO account behouden?

Nee, op het moment dat je je pakket bij Byte opzegt zal je WebCEO account ook komen te vervallen.

Ik heb een Magento/Hypernode pakket, kan ik ook gebruik maken van WebCEO?

WebCEO wordt vooralsnog alleen aangeboden bij de Optimize en MCU pakketten.

Ik wil mijn WebCEO account opzeggen. Hoe doe ik dat?

Op het moment dat je van je Optimize of MCU pakket downgrade naar een Performance of Secure pakket zal je WebCEO account worden beeindigd.

Wat is het verschil in functionaliteiten voor WebCEO tussen een Optimize en MCU pakket?

Als je een Optizime hostingpakket hebt, kun je een scan instellen die eens per week je site scant. Bij een MCU pakket kun je naast de geplande scan, ook handmatig dagelijks een scan doen. Bij een MCU pakket ligt het maximum gebruik van bepaalde onderdelen (zoals bijvoorbeeld het aantal keywords of het maximum aantal URL’s van concurrenten), wat hoger dan bij een Optimize pakket.

Kan ik de tracking URL aanpassen?

Wanneer je een multiomgeving hebt waarbij je liever een ander domein trackt dan het ‘hoofddomein’ kan het voorkomen dat je de ‘tracking URL’ wilt aanpassen. Dit is helaas niet mogelijk. Er liggen plannen om hier verandering in te brengen, maar op korte termijn is dit nog geen mogelijkheid.

Wanneer je een URL wilt tracken, heb je daar een apart pakket voor nodig.

Ik heb een inhoudelijke vraag over WebCEO, waar kan ik dan terecht?

Wanneer je inhoudelijke vragen hebt kun je deze stellen aan WebCEO zelf, via de live chat functie of door een ticket in te schieten. Meer informatie hierover vind je op de supportpagina van WebCEO.

Heb je een andere vraag over WebCEO? We beantwoorden ‘m graag via support@byte.nl!
00