HTTP/2 is versie 2 van het HTTP protocol. HTTP (Hypertext Transfer Protocol) is een protocol voor communicatie tussen een webbrowser en een webserver. Byte biedt HTTP/2 hosting aan op het Hypernode platform.

Wat is HTTP/2?

HTTP is een protocol voor communicatie tussen een webbrowser (zoals Firefox, Chrome of Safari) en een webserver. Momenteel wordt HTTP1.1 nog voornamelijk gebruikt, maar HTTP/2 is nu ook beschikbaar. HTTP1.1 is versie die sinds 1999 standaard is en deze is ook al die tijd onveranderd gebleven. Omdat het ‘world wide web’ enorm is veranderd sinds 1999, kan HTTP1.1 het huidige internetverkeer niet meer goed aan. HTTP/2 is de meest recente upgrade versie van HTTP en kan de veeleisende websites van vandaag de dag beter aan dan HTTP1.1.

Meer informatie over  HTTP/2 vind je op de FAQ pagina van de HTTP Working Group.

Wat zijn de verschillen tussen HTTP en HTTP/2 ?

Het grootste verschil met HTTP1.x, en tegelijkertijd ook verbetering, is dat HTTP/2 een multiplexing-mogelijkheid met zich meebrengt. Hierbij worden meerdere http-requests vanuit de browser gebundeld en naar een webserver gestuurd. Dit heeft een enorme snelheidswinst (voor je site) als gevolg. Als je site SSL gebruikt, wordt deze ook sneller, in plaats van enkele milliseconden langzamer wat bij HTTP1.x het geval is.

Meer informatie over de verschillen tussen HTTP1.x en HTTP/2 vind je op de FAQ pagina van de HTTP Working Group.

Kan ik HTTP/2 gebruiken bij Byte?

Ja dat kan! Op ons Hypernode platform maak je standaard gebruik van HTTP/2 als je shop beschikt over een ssl-certificaat. Ons Hypernode platform beschikt over een automatische teststraat waarmee we in een korte tijd, zonder dat jij er iets van merkt, verbeteringen zoals HTTP/2 kunnen uitrollen. Je maakt dus al gebruik van HTTP/2, zonder dat je het wist. Heb je geen ssl-certificaat of staat je shop elders? Dan maak je geen gebruik van HTTP/2.

Hypernode uitproberen en profiteren van HTTP/2? Vraag een gratis trial aan en maak kennis met ons Hypernode platform.

Gebruik SSL en maak je Magento shop nog sneller

Een ssl-certificaat is de norm in beveiliging voor transacties en gegevensuitwisseling. Je herkent het aan de ‘https’ in de url en in sommige gevallen (bijvoorbeeld bij internetbankieren) aan de groene balk in de adresbalk. Voor webshops is een ssl-certificaat een must en als jouw shop op ons Hypernode platform staat, wordt deze als je een ssl-certificaat afneemt ook nog eens sneller dankzij HTTP/2. Lees meer over SSL op je Hypernode in het artikel ssl-certificaat.

Een ssl-certificaat vraag je aan in je Service Panel. Weet je niet goed welk certificaat het beste bij jouw shop past? Neem gerust contact op met ons via: support@byte.nl of telefonisch op 020 – 521 6226. We helpen je graag.