Een Internet Service provider of ISP is een organisatie of persoon die aan particulieren en/of bedrijven faciliteiten biedt om een vaste computer of een mobiel apparaat verbinding te laten maken met het internet. Dit kan op verschillende methoden, bijvoorbeeld via inbellen, ADSL, Kabelinternet of via UMTS of Wi Fi.

Er zijn verschillende soorten ISP’s. Niet alle ISP’s bieden internet aan. Je hebt namelijk Access-ISP’s, Hosting-ISP’s, Transit-IPS’s, enz. Een uitleg over de verschillende vormen vind je op deze Wikipedia pagina.

Byte is een Hosting-ISP

Byte is een hostingbedrijf, maar wij bieden niet de faciliteiten om een computer of mobiel apparaat met internet te laten verbinden. Byte levert hosting en domeinnaam registraties en dus geen internetverbindingen en is dus een Hosting-ISP.

Als je problemen ervaart met je internetverbinding, dan ligt dat niet aan Byte, maar aan jouw computer of internetprovider. Mocht je je site niet kunnen bereiken, neem dan contact op met je internetprovider of controleer eerst zelf op de punten beschreven in het artikel Website niet te bereiken in onze support documentatie.

33