Met Webmail kun je altijd en overal ter wereld gebruik maken van je e-mail (lezen, verwerken en versturen) zonder een apart e-mailprogramma te installeren. Webmail benader je via je internetbrowser en is ideaal als je vaak op verschillende plekken of computers werkt of als je bijvoorbeeld op vakantie bent.

Byte’s webmail vind je via: webmail.byte.nl. Je kunt webmail van Byte alleen gebruiken als je ook gebruik maakt van de webservers van Byte.

Deze pagina biedt informatie over Byte’s webmail, zoals:

 • Inloggen en mogelijke inlogproblemen.
 • Algemeen mail gebruik en mogelijke verzendproblemen.
 • Geavanceerde e-mailinstellingen.

Inloggen op webmail

Inloggen op webmail.byte.nl doe je met een gebruikersnaam en wachtwoord. Deze gegevens krijg je na het aanmaken van een e-mailadres via het Service Panel of je hebt ze gekregen van je Technisch Beheerder. De gegevens zien er als volgt uit:

 • Gebruikersnaam (emailbox): domei000
 • E-mailwachtwoord: abc12def

  Webmail InlogschermA

  Webmail Inlogscherm

Deze gegevens gebruik je ook bij het instellen van een E-mail client, zoals Outlook of Mac mail.

Inlogproblemen

Foutmelding bij inloggen

Wanneer je de foutmelding “Login failed” krijgt, kun je het volgende doen:

 • Het nog eens proberen en daarbij controleren of je de juiste gebruikersnaam en wachtwoord hebt ingegeven
 • Als het nog niet werkt, kun je een nieuw e-mailwachtwoord aanvragen door onderaan bij ‘Overige acties’ op wachtwoord wijzigen te klikken.

Problemen met het verschijnen van het inlogscherm

Vernieuw de pagina door op Ctrl + F5 te drukken. Helpt dat niet? Verwijder je tijdelijke internetbestanden of probeer het in een andere internetbrowser (chrome, firefox, safari).

Ik ben ingelogd in de webmail, maar ik krijg het niet aan de praat

Dit komt meestal door dat er gebruik gemaakt wordt van een zeer oude versie van je internet browser (zoals Firefox, Internet Explorer, Safari). Kijk of er van de browser een nieuwere versie beschikbaar is. Installeer deze en probeer hierna weer in te loggen in de webmail. De kans is groot dat je nu een heel ander resultaat krijgt.

Algemeen e-mail gebruik

Tip! Beweeg met je muis over de verschillende icoontjes om te zien waarvoor ze staan wanneer je ingelogd bent op de webmail.

E-mail binnenhalen e-mail binnenhalen webmail

Webmail controleert iedere tien minuten of er nieuwe email is, maar je kunt ook op het “Vernieuwen” icoontje klikken om direct eventuele nieuwe e-mails op te halen.

E-mail openen

Selecteer de inbox en dubbelklik daarna op het onderwerp in het e-mailoverzicht om een e-mail te openen.

E-mail verwijderen e-mail verwijderen webmail

Klik na de e-mail geselecteerd te hebben op het “Verwijder” icoontje. Om meerdere e-mails te selecteren, kun je de Ctrl toets ingedrukt houden.

E-mail opmaken webmail e-mail opmaken

Klik op het “Nieuw bericht” icoontje om een e-mailbericht op te maken.

E-mail versturen webmail e-mail versturen

Kies het gewenste afzendadres en voer het ontvangende e-mailadres in. Voeg eventueel nog een onderwerp en/of bijlage toe en klik op het “Verstuur het bericht nu” knop onderaan of het icoontje bovenaan. Hou er rekening mee dat je naar max 30 verschillende e-mailadressen je e-mail mag sturen.

E-mail beantwoorden webmail e-mail beantwoorden

Een e-mail beantwoorden doe je door op het icoontje “Beantwoorden” of “Beantwoord allen” te klikken. Zo kom je weer in het opmaakscherm terecht.

E-mail doorsturen webmail e-mail doorsturen

Een bestand doorsturen naar een ander e-mailadres doe je met de “Doorsturen” knop. Hierbij kan je kiezen of je het bericht als geheel of slechts als bijlage (er wordt dan een .eml gemaakt van het oorspronkelijke bericht) wilt doorsturen.

Bijlage versturen webmail bijlage versturen

 1. Klik op het paperclip icoontje bovenaan of op het + tekentje links bovenaan onder Bijlages.
 2. Er verschijnt een popup. Klik op Browse.
 3. Er komt een bestandsdialoogvenster. Zoek het gewenste bestand en selecteer deze, daarna klik je op Openen.
 4. Klik op Toevoegen.
 5. Het bestand verschijnt nu onder Bijlages. Wil je het toch niet meesturen, klik dan op het verbodsbord icoontje naast het bestand.

Markeren als ongelezen webmail e-mail markeren als ongelezen

In de overzichtslijst van je e-mail staat voor iedere e-mail een icoontje; een lege ster wanneer de e-mail gelezen is (i.i.g. aangeklikt) en een gevulde ster wanneer de e-mail nog ongelezen is. Door op deze icoontjes te klikken wissel je tussen deze twee statussen. Je kunt ook de e-mails selecteren die je wilt markeren als gelezen of juist ongelezen en vervolgens op het “Markeer berichten” icoontje klikken.

Bericht als concept opslaan bericht opslaan als concept

Een bericht als Concept bewaren doe je rechtsboven met de knop “Bewaar als concept”. Dit bericht zal dan te vinden zijn in de Concepten map

Gebruik adresboek webmail adresboek gebruiken

Twee manieren om gebruik te maken van het adresboek:

 • Om in jouw adresboek te komen klik je op het adresboek icoontje (bovenin). Vervolgens klik je op de contactpersoon die je wilt e-mailen en klik dan op het papier-potlood icoontje (Stuur een bericht naar). Als je meerdere contacten wilt e-mailen, houdt dan de CTRL-toets ingedrukt. Wanneer je een reeks contacten wilt selecteren, houd dan de SHIFT toets ingedrukt terwijl je de eerste en laatste aanklikt. Als de contacten niet op een pagina passen, probeer dan de gewenste contacten te filteren met het zoekveld rechtsboven. Dit gaat het makkelijkst door jouw contacten in groepen onder te verdelen en de groepsnamen waar jouw contacten toe behoren, in het veld ‘extra info’ op te nemen. Je kunt dan de groep op een pagina krijgen door de groepsnaam in het zoekveld in te voeren.
 • Een andere methode: begin een nieuwe e-mail. In het veld voor ontvangst, typ je de eerste letter(s) van de mensen uit jouw adresboek. Het webmail programma vult vanzelf mogelijke combinaties aan.

Mail problemen

Verzonden e-mail via webmail komt niet aan

Wanneer je e-mail via webmail verstuurt en de e-mail lijkt niet aan te komen, kun je het beste controleren of jouw eigen e-mailadres wel goed is ingevoerd. Dat kun je controleren door te kiezen voor het menu Instellingen-> en het tabblad Identiteiten.

Maximum aantal ontvangende e-mailadressen

Je kunt via de webmail een e-mail naar maximaal 30 verschillende ontvangers sturen. Mocht je e-mails willen sturen naar meer dan 30 ontvangers tegelijk gebruik dan een programma specifiek voor het verzenden van nieuwsbrieven (bijv. MailChimp). Hou hierbij wel rekening met onze mail limieten.

Maximum grootte bijlage

De maximale e-mail grootte die je per keer kan versturen is 30 MB. De maximale grootte van een bijlage is 10 MB.

De tijd bij de berichten staat niet goed

Onder Instellingen klik je op de sectie Gebruikersinterface. Hier zet je de tijdzone op automatisch. De zomer- of wintertijd wordt dan automatisch ingesteld.

Een “Server Error: UID COPY: Mailbox doesn’t exist:” melding oplossen

Webmail maakt de mappen Trash, Sent, Junk en Drafts pas aan als ze nodig zijn. Voorbeeld: De verzonden items map komt pas tevoorschijn zodra je een mailtje hebt verstuurd.

Gebeurt dit niet? Maak dan handmatig de mappen zelf aan via onderstaande stappen:

(we gaan hierbij uit van de verzonden items map, maar dit kun je voor elke map doen)

 1. Klik op Instellingen.
 2. Navigeer naar en klik op Mappen.
 3. Klik op het + icoontje.
 4. Bij Mapnaam stel je in hoe je de map wilt noemen (bijv. Sent).
 5. Klik op Opslaan.
 6. Ga naar Instellingen onder het kopje Instellingen.
 7. Klik op Speciale mappen.
 8. Koppel de nieuw gemaakte map aan een van de hoofdopties.
 9. De map zou nu erbij moeten komen in de Webmail.

Een andere methode is de mappen de officiële namen van de mappen in de webmail te geven. Als je de mappen dan aanmaakt, zullen ze automatisch aan hun functionaliteit gekoppeld worden. Gebruik hiervoor de volgende namen:

 • Drafts –> Concepten
 • Sent –> Verzonden
 • Junk –> Spam
 • Trash –> Prullenbak

Reply-en op e-mail komt niet binnen bij de ontvanger

Komt een reply niet binnen bij de ontvanger? Dan heb je waarschijnlijk nog als identiteit mailbox@webmail-fetch ingesteld staan. Pas je identiteit aan naar het daadwerkelijke e-mailadres waarmee je de e-mails verstuurd. Dit doe je onder ‘Instellingen’ en vervolgens het tabblad Identiteiten.

Geavanceerde e-mailinstellingen

Afzendadres veranderen

Klik rechts bovenin op Instellingen en vervolgens het tabblad Identiteiten. Je treft hier de mogelijkheid aan om het afzendadres aan te passen. Hier kun je meerdere afzendadressen invoeren. Voor het standaard te gebruiken afzendadres, vink je de optie Stel als standaard in aan.

Taal veranderen

Verander de taal van de webmail via de volgende stappen:

 1. Klik op Instellingen.
 2. Navigeer naar Gebruikersinterface.
 3. Selecteer bij Taal de gewenste taal.
 4. Klik op Opslaan en de teksten/knoppen in je webmail worden aangepast.

Handtekening instellen

Stel een handtekening in via de volgende stappen:

 1. Klik op Instellingen.
 2. Klik op Identiteiten
 3. Navigeer naar de identiteit waarvan je de handtekening wilt instellen.
 4. Onder Onderschrift kun je een handtekening instellen.

Afbeelding in je handtekening toevoegen.

Dit doe je via de optie “HTML ondertekening”. Volg hiervoor de onderstaande stappen:

 • Klik op het html icoontje in de editor.
 • Voeg nu onderstaande code toe in de html editor:
<img src="http://domein.nl/afbeelding.jpg"></img>
 • Pas het gedeelte http://domein.nl/afbeelding.jpg aan naar de URL waar jouw afbeelding staat. Let op! Deze afbeelding moet wel online staan.
 • Klik op Bijwerken
 • Klik op Opslaan en de afbeelding is toegevoegd aan je handtekening.
82