Wanneer je een eigen website hebt is het belangrijk om de caching van je website goed te regelen. Kort gezegd houdt caching het volgende in: in plaats van dat elke keer alle informatie opgevraagd en berekend moet worden, wordt de informatie tussentijds opgeslagen. Hierdoor hoeft de informatie niet bij elk verzoek opnieuw bepaald te worden, met snelheidswinst tot gevolg.

Caching mogelijkheden bij Byte

Bij Byte zijn er verschillende caching mogelijkheden beschikbaar: Varnish, Redis, Full Page Cache.

Varnish Cache

Varnish is een reverse proxy, ook wel web accelerator genoemd, en draait op de server waar in een normale configuratie de webserver actief is. Eigenlijk is Varnish een slim doorgeefluik en als het juist geconfigureerd is zal hij bepaalde gedeeltes van de site (die voor alle bezoekers hetzelfde zijn) de eerste keer dat ze worden opgevraagd bewaren. Zo hoeft de webserver een groot gedeelte niet elke keer opnieuw berekenen, en dat scheelt een hoop tijd.

Meer informatie over Varnish vind je in het artikel Varnish Cache uitleg.

Welke pakketten beschikken over Varnish?

Instellen van Varnish Cache

Hoe je Varnish kunt installeren verschilt per platform. Meer informatie hierover kun je lezen op de volgende pagina’s:

Wil je je Varnish flushen of heb je behoefte aan meer informatie? Kijk dan in het artikel Varnish Cache uitleg

Redis Cache

Redis is een caching tool waarmee je cache data van je website kan wegschrijven naar een externe locatie. Hierdoor hoeft je website niet alles telkens opnieuw te berekenen, maar kan hij de data uit de cache halen en zal de website stukken sneller laden. Redis slaat zijn cache niet op op de disk, maar in het geheugen.

Meer informatie over Redis vind je in het artikel Redis – Geoptimaliseerde in-memory caching.

Welke pakketten beschikken over Redis?

Instellen van Redis Cache

Hoe je Redis kunt installeren verschilt per platform. Meer informatie hierover kun je lezen op de volgende pagina’s:

Wil je je Redis flushen of heb je behoefte aan meer informatie? Kijk dan in het artikel Redis – Geoptimaliseerde in-memory caching.

Full Page Cache

Full Page Cache (vaak afgekort als FPC) is een caching methodiek waarmee je statische content van een webpagina in je caching kan opslaan. Veel Magento websites maken hier inmiddels gebruik van en dit levert veel snelheidswinst op voor je website. Meer informatie hierover vind je in het artikel Full Page Caching.

00