Redis is een caching tool waarmee je cache data van je website kan wegschrijven naar een externe locatie. Hierdoor hoeft je website niet alles telkens opnieuw te berekenen, maar kan hij de data uit de cache halen en zal de website stukken sneller laden. Omdat niets wat gecached wordt op disk wordt opgeslagen, maar in het geheugen, is Redis een snelle caching tool.

In dit artikel leggen we verder uit wat Redis inhoud en hoe je het kan gebruiken op je website bij Byte.

Waarom Redis Cache?

Redis heeft een aantal mooie voordelen:

 • Alles wordt op 1 plek opgeslagen, waarbij je ook maar één cache hoeft te flushen.
 • Sneller dan Memcache (merkbaar bij grote shops/sites)!
 • Sessies worden opgeslagen in de cache en niet in de database.
 • Backend wordt sneller.

Is het dus van belang dat je site zo snel mogelijk getoond wordt aan de bezoeker, maar ook voor de mensen die in je site-backend werken? Kies dan voor Redis Cache.

Wil je het verschil echt goed testen? Activeer dan eerst New Relic op het Service Panel. Daarmee zie je duidelijk het verschil in performance voor en na Redis implementatie!

Redis Cache bij Byte

Redis Cache maakt deel uit van onze clusteropstelling. Dat betekent dat ook de Redis server losgekoppeld is van de webserver. De Redis bestaat altijd uit 2 servers: de primaire en de redundante secundaire server die als back-up functioneert.

Doordat Redis uit twee servers bestaat kunnen gemakkelijk overschakelen op de back-up server zonder dataverlies. Daarnaast is de Redis server heel gemakkelijk schaalbaar. Meer ruimte nodig? Upgraden gaat heel gemakkelijk en zonder dataverlies.

Pakketinformatie

We bieden Redis Cache aan voor alle hostingpakketten, maar met uitzondering van Personal Hostingpakketten.
We bieden zeven pakketten:

 • Redis Cache 64 MB: € 15 / maand
 • Redis Cache 128 MB: € 30 / maand
 • Redis Cache 256 MB: € 50 / maand
 • Redis Cache 512 MB: € 100 / maand
 • Redis Cache 1024 MB: € 150 / maand
 • Redis Cache 1536 MB: € 200 / maand
 • Redis Cache 2048 MB: € 250 / maand

De contracttermijn van Redis loopt gelijk aan deze van het hoofdpakket dat je hebt.
Redis is per direct opzegbaar.

Goed om te weten: Bij een Dedicated Magento Cluster is standaard 64 MB Redis Cache inbegrepen en dit is uit te breiden tot 2048 MB met Building Blocks. Magento pakketten met Hypernode technologie profiteren ook van standaard inbegrepen Redis, namelijk:

Pakket Redis
Magento Start 64MB
Magento Grow 512MB
Magento Professional 1024MB
Magento Professional XL 2048MB
Magento Professional XXL 4096MB

Redis op Magento pakketten met Hypernode technologie is niet uitbreidbaar.

Redis en FPC

Redis in combinatie met FPC (Full Page Caching) werkt bijzonder snel. Extensiemaker Gordon Lesti heeft zijn bestaande FPC extensie Lesti_FPC op aanvraag van Byte zo aangepast, dat deze ook in combinatie met Redis gebruikt kan worden. Zo behaal je met Redis niet alleen flinke snelheidswinst in de backend, ook de frontend krijgt een flinke boost!

Redis Cache installeren

Voor een aantal CMS-en hebben we handleidingen beschikbaar voor hoe je Redis hierop kunt installeren:

Loop je tegen problemen of handigheidjes aan? Laat het ons graag weten!

Welke informatie is zichtbaar op het Service Panel?

Heb je Redis op de juiste manier geïnstalleerd, dan kun je op het Service Panel bij Redis instellingen (tabblad Instellingen) zien wat er precies binnen je website gebeurt. De statistieken lichten we hieronder kort toe.

Redis instellingen

Hier kun je de instellingen zien waarop Redis binnen je pakket draait. De gegevens poortnummer, wachtwoord en server heb je eerder gebruikt om je configuratiebestanden te configureren.

Financieel

Via deze buttons kun je heel eenvoudig naar de pagina op het Service Panel waar je je Redispakket kunt vergroten of verkleinen en kunt opzeggen. Of je je pakket moet vergroten of verkleinen kun je aflezen bij Redis statistieken eronder. Hier vind je een grafiek met het Redis geheugengebruik over een bepaalde tijd.

 

Redis Cache opzeggen

Wanneer je niet langer gebruik wilt maken van Redis, is het van belang dat je niet alleen de local.xml aanpast, maar ook de Redis Building Block opzegt. Zolang je namelijk de Building Block niet opzegt, wordt deze nog steeds in rekening gebracht (met uitzondering van Hypernode pakketten).

110