Redis is een cachingtechniek waarmee flinke snelheidswinst behaald kan worden voor je shop. Vooral in de backend levert Redis flinke snelheidswinst. In combinatie met een Full Page Cache (FPC) module krijgt ook de frontend een snelheidsboost. Lees meer over de voordelen van Redis en de pakketinformatie in het artikel Redis – Geoptimaliseerde in-memory caching. In dit artikel lopen we stap voor stap het installatieproces door bij een Magento installatie.Een uitleg over hoe je Redis configureert in Magento op Hypernode technologie vind je in de Hypernode support documentatie. More information in English about configuring Redis can be found in the Hypernode support documentation.

Stap 1. Voeg Redis toe via het Service Panel

Om te beginnen dien je eerst de Building Block voor Redis toe te voegen aan je account. Dit kun je via het Service Panel uitvoeren. Bij een Magento Pro pakket en Dedicated Magento Cluster is standaard 64 MB Redis Cache inbegrepen en dit is uit te breiden tot 2048 MB met Building Blocks.

1. Ga naar het tabblad Administratief.
  2. Kies voor Pakketbeheer.
  3. Voeg hier de Building Block toe aan je pakket. (Wanneer je Redis Cache in gebruik hebt, heb je op het Service Panel een grafiek tot je beschikking waarin je precies je verbruik ziet t.o.v. het door jouw ingekochte Building Block. Je ziet dan precies of je meer Redis Cache nodig hebt, of met minder toe kunt. Wees niet bang om teveel of te weinig in te kopen, je site gaat niet kapot.)
  4. Ga naar het tabblad Instellingen en klik op de nieuw bijgevoegde button Redis.
  5. Klik op de button Activeren. Er verschijnt nu informatie (poortnummer, server en key) die je later in dit proces nodig hebt.

Alle Redis-instellingen binnen het Service Panel staan nu goed. Nu moet je nog het een en ander instellen via SSH om Redis te installeren in je webruimte. Dit bespreken we hieronder.

Stap 2. Redis ophalen en installeren in je webruimte

Let op: indien je gebruik maakt van Magento Community 1.8. kun je deze stap 2 overslaan. Deze release ondersteunt namelijk al standaard Redis als backend cache. Voor het installeren van Redis raden we aan gebruik te maken van ModMan (voluit Module Manager). Dit is een klein (bash)script dat geïnstalleerd is op onze servers en in dit geval gebruikt kan worden om Magento extensies te installeren. ModMan is standaard geïnstalleerd op onze servers, dus dat hoef je nu niet handmatig te doen.Allereerst dien je de huidige actieve map te veranderen naar die van jouw domeinnaam (in plaats van domeinnaam voer je je eigen domeinnaam in, zonder www)

cd domeinnaam

De modman module dien je, indien nog niet eerder gebruikt, via Shell te initialiseren met het volgende commando:

modman init

Modman is nu geactiveerd. De extensie Redis kan nu geïnstalleerd worden via GitHub (lees meer over GitHub op onze blogpost Why you should use Git). Gebruik hiervoor het volgende commando:

modman clone git://github.com/colinmollenhour/Cm_Cache_Backend_Redis.git

Hoera, Redis staat in je webruimte geïnstalleerd! Nu hoef je alleen nog maar wat aanpassingen in je local.xml te maken en je kunt ermee aan de slag.

Stap 3. Maak een aanpassing aan je local.xml bestand

In de map app/etc/local.xml staat aangegeven welke cachingmethode actief is voor de Magento-installatie.Om nu Redis te activeren voor jouw Magento installatie moet je de volgende code wijzigen in het <global> blok in app/etc/local.xml :Verwijderen:

<cache> .... </cache>

Toevoegen:

<cache>
<backend>Cm_Cache_Backend_Redis</backend>
<backend_options>
<server>cachexxxxxx</server>
<port>xxxxx</port>
<persistent></persistent>
<database>0</database>
<password>xxxxxx</password>
<force_standalone>0</force_standalone>
<connect_retries>1</connect_retries>
<read_timeout>10</read_timeout>
<automatic_cleaning_factor>0</automatic_cleaning_factor>
<compress_data>1</compress_data>
<compress_tags>1</compress_tags>
<compress_threshold>20480</compress_threshold>
<compression_lib>snappy</compression_lib>
</backend_options>
</cache>

De xxx’en in deze code kun je nu invullen met de gegevens die je op de Redis-instellingen-pagina op het Service Panel na activatie hebt gekregen. Neem de gegevens bij server, poortnummer en key over naar resp. <server></server>, <port></port> en <password></password>.Let op! Vanaf Magento 1.8x gebruik je niet meer Cm_Cache_Backend_Redis maar Mage_Cache_Backend_Redis als backend. Je kunt de rest van de bovenstaande code gebruiken maar je past alleen het gedeelte tussen de <backend> </backend> tags aan.

Magento Enterprise? Maak een aanpassing aan je enterprise.xml

Als je gebruik maakt van Magento Enterprise, en je maakt gebruik van Enterprise’s eigen FPC module. Dan dien je in je enterprise.xml de volgende code toe te passen:

<full_page_cache>
<backend>Cm_Cache_Backend_Redis</backend>
<backend_options>
<server>cachexxxxxx</server>
<port>xxxxx</port>
<persistent></persistent>
<database>1</database>
<password>xxxxxxx</password>
<force_standalone>0</force_standalone>
<connect_retries>1</connect_retries>
<lifetimelimit>57600</lifetimelimit>
<compress_data>0</compress_data>
</backend_options></full_page_cache>

Je dient net zoals eerder aangegeven is het poortnummer, de server en het wachtwoord nog aan te passen in het bestand.