Database Configuratiebestand

CMS’en zoals Magento, Joomla! en WordPress zijn gebaseerd op PHP en MySQL. PHP is de code die de pagina genereert en informatie uit de MySQL database haalt. Om dit te kunnen doen, heeft PHP de aanmeldgegevens van de database nodig. Deze gegevens worden in een database configuratiebestand opgeslagen. Dit artikel legt per CMS uit welke gegevens je […]

Lees meer

Database Optimaliseren

Let op! Deze informatie is bedoeld voor de meer technisch gevorderde lezer. Byte kan hierbij geen technische support leveren. Ben je zelf niet zo technisch? Neem dan contact op met één van onze partners, te vinden op onze Partnerpagina. Is je database traag of merk je dat er een query automatisch is afgebroken? Dan is […]

Lees meer

Database Query Afgebroken

Om te voorkomen dat onze shared databaseservers onderuit getrokken worden hebben we een script (SQLSlayer) lopen wat in noodgevallen ruimte creëert op de server. Dit kan dus de oorzaak zijn als je database query is afgebroken. In dit artikel beschrijven we hoe dit script precies werkt. Afbreken van SELECT queries Op het moment dat een […]

Lees meer

Databases

Een database heb je nodig om alle data van je website op te kunnen slaan. Via ons Service Panel kun je met een paar klikken een nieuwe database maken of zelfs back-ups opvragen van je bestaande databases. Meer informatie over databases voor Magento op Hypernode technologie vind je in de Hypernode support documentatie. More information […]

Lees meer

Databases exporteren en importeren

Een website heeft database(s) nodig. Als je een nieuwe website bouwt, kun je data uit oude databases gebruiken. Op je oude database draai je een export voor een goede back-up van je data. Deze back-up importeer je dan in de nieuwe database. Zo heb je beschikking over je data in je nieuwe website dankzij een […]

Lees meer

Live Database Replicatie

Byte levert op alle Clusterhostingpakketten (m.u.v. Personal Hosting), Magento hostingpakketten en Dedicated Database Clusters live replicatie van de databases. Dit is een unieke feature die geen enkele andere hoster standaard aanbiedt. Op deze pagina lees je meer over Live Database Replicatie en wat dit precies inhoudt. Wat is Live Database Replicatie? Live replicatie houdt in […]

Lees meer

Melding ‘MySQL server has gone away’

De foutmelding “MySQL server has gone away” klinkt vaak iets serieuzer dan hij in de praktijk is. Geen reden voor paniek dus. Op deze pagina leggen we kort uit wat de melding inhoudt, waar deze vandaan komt, hoe je de melding op kunt lossen, en hoe je ‘m in de toekomst tegen kunt gaan. Wat […]

Lees meer

MySQL processen stoppen en bekijken via shell

Soms is het handig/noodzakelijk om te kunnen zien welke processen er allemaal op je database draaien. Dit kun je via PHPMyAdmin doen maar ook via shell. Het voordeel van het gebruik is dat je snel en makkelijk kunt zien welke queries er allemaal op je site draaien en deze desnoods kunt stoppen als ze problemen veroorzaken. […]