Byte levert op alle Clusterhostingpakketten (m.u.v. Personal Hosting), Magento hostingpakketten en Dedicated Database Clusters live replicatie van de databases. Dit is een unieke feature die geen enkele andere hoster standaard aanbiedt. Op deze pagina lees je meer over Live Database Replicatie en wat dit precies inhoudt.

Wat is Live Database Replicatie?

Live replicatie houdt in dat data bijna realtime wordt weggeschreven naar meerdere fysieke database servers. Het grote voordeel hiervan is dat je data altijd op twee locaties staat. Mocht er dus iets mis zijn met de primaire database server dan is de secundaire database server een exacte kopie en kunnen de taken transparant worden overgenomen.
Live Database replicatie zorgt ervoor dat je nooit database-regels kwijt raakt, zelfs niet bij het uitvallen van een server..

Back-ups worden gemaakt van de secundaire database server

Een extra voordeel van de live replicatie van je databases naar een secundaire databaseserver is het volgende: Back-ups worden gemaakt van de secundaire server waardoor de primaire server hier dus geen last van heeft.

00