Domeinnaam doorverwijzen naar Wix

Wix is een doe-het-zelf website bouwer. Wix biedt je de optie om zelf makkelijk en snel een website te bouwen en customizen. Wanneer je een website hebt gebouwd in Wix wil je natuurlijk je bezoekers via jouw domeinnaam op je site uit laten komen. Wix biedt daarom de optie om je domeinnamen die je niet […]

Lees meer

Redirect html naar non-html met htaccess

In dit artikel leggen we je uit hoe je een redirect maakt van weblinks met html naar weblinks zonder html. Bijvoorbeeld: het doorgeven van byte.nl/contact is een stuk korter dan byte.nl/contact.html. Deze techniek kun je toepassen voor Joomla, maar ook voor WordPress en andere soorten CMS. De techniek zorgt er namelijk alleen maar voor dat […]

Lees meer

Server Alias

Een server alias is een doorverwijsmogelijkheid waarbij het adres in de adresbalk onveranderd blijft, terwijl de doelwebsite wordt getoond. Bij een server alias wordt jouw domeinnaam op webserverniveau gekoppeld aan een bestaande site. Doorverwijzen met een server alias kan alleen bij Presence pakketten en werkt alleen als de website waarnaar wordt verwezen ook bij Byte wordt […]

Lees meer

Server alias catchall

Een Server Alias Catchall wordt alles wat men voor je domeinnaam zet (bijvoorbeeld test.jouwdomein.nl) doorverwezen naar je hoofddomeinnaam. De originele URL blijft dan wel in de adresbalk staan. De Server Alias Catchall is anders dan de doorstuurmethode Server Alias. Ze lijken op elkaar, maar  Server Alias Catchall gaat specifiek over alles wat voor het hoofddomein […]

Lees meer

Website Rewrite Rules – Een pagina doorverwijzen

Webpagina’s doorverwijzen is een handige manier om ervoor te zorgen dat je bezoekers niet op een niet-bestaande pagina uitkomen. Er zijn verschillende manieren om doorverwijzingen in te stellen. In dit artikel ligt de focus op Rewrite Rules, maar we kaarten eerst twee simpelere en snellere manieren aan. Hypernode draait op Nginx. Hiervoor werken Rewrite Rules […]