In dit artikel leggen we je uit hoe je een redirect maakt van weblinks met html naar weblinks zonder html. Bijvoorbeeld: het doorgeven van byte.nl/contact is een stuk korter dan byte.nl/contact.html.

Deze techniek kun je toepassen voor Joomla, maar ook voor WordPress en andere soorten CMS. De techniek zorgt er namelijk alleen maar voor dat elke bezoeker doorgezonden wordt naar diezelfde pagina zonder .html in de weblink.

Om de redirect van html naar non-html te maken zet je onderstaande code in het .htaccess bestand van de root van je CMS.

RewriteRule ^(.+)\.html$ /$1 [R=301,L]

Gebruik onderstaande code, indien je website in een subdirectory zit:

RewriteRule ^(.+)\.html$ /<subdirectory>/$1 [R=301,L]

Vervang <subdirectory> door de naam van je subdirectory