Een server alias is een doorverwijsmogelijkheid waarbij het adres in de adresbalk onveranderd blijft, terwijl de doelwebsite wordt getoond. Bij een server alias wordt jouw domeinnaam op webserverniveau gekoppeld aan een bestaande site. Doorverwijzen met een server alias kan alleen bij Presence pakketten en werkt alleen als de website waarnaar wordt verwezen ook bij Byte wordt gehost.

Server Alias instellen in het Service Panel

Wanneer je wilt dat de domeinnaam van het Presence pakket in de adresbalk blijft staan, moet je ervoor zorgen dat alle links naar mappen eindigen op een “/” (slash). Doe je dit niet, dan zal het domein in de adresbalk veranderen als jouw bezoekers rond klikken op jouw site.

1. Log in op het Service Panel.
  2. Kies de domeinnaam die je wilt doorsturen en klik erop
  3. Ga naar het tabblad Instellingen.
  4. Klik op Presence.
  5. Vul bij WEB adres de locatie in waar het Presence pakket naar moet verwijzen.
  6. Vink Server Alias aan.
  7. Klik op Opslaan.

Het kan een aantal minuten duren voordat deze wijziging ook van buitenaf zichtbaar is.

Server Alias instellen naar een subdomein/submap

Een server alias naar een subdomein instellen is alleen mogelijk als dit subdomein een los hosting pakket heeft. Zie ook Subdomeinen aanmaken

Het is wel mogelijk om middels een server alias een domeinnaam door te sturen naar een submap van een andere website. Dit doe je door een server alias in te stellen op het Presence pakket en in de .htaccess van de website waarnaar je wilt verwijzen neem je een doorverwijzing op.

Hoe je dit kunt doen vind je op de pagina’s Website Rewrite Rules en Presence pakket doorverwijzen naar subdomein.

Dynamische inhoud doelsite

Met een server alias kun je de inhoud van de doelwebsite aanpassen. Een voorbeeld hiervan is verschillende land extensies (.de .be .es) koppelen aan je website en afhankelijk van de extensie je site in een andere taal laten zien.

Dit doe je door in de hoofdmap van jouw site een index.php bestand te plaatsen. Dit bestand moet de variable HTTP_HOST uitlezen om te kijken met welke domeinnaam de site werd aangeroepen. Aan de hand van de domeinnaam kan dan een koppeling gemaakt worden naar bijvoorbeeld een bepaalde submap.

<? $extradomein=preg_quote("uwextradomeinnaam.eu"); if(preg_match("/".$extradomein."/i",$_SERVER['HTTP_HOST'])){   header("Location: /uwextradomeinnaam/"); }else{   echo"Geen virtual host gevonden!";   echo"(".$_SERVER['HTTP_HOST'].")";   // en bijvoorbeeld redirecten naar de default   // joomla installatie   header("Location: /defaultjoomla/"); } ?>