Het kan gebeuren dat het gewoonweg niet lukt om de problemen in je website op te lossen. Je kunt er dan voor kiezen om opnieuw te beginnen. Dit artikel helpt je op weg om opnieuw te beginnen met je website. We leggen uit waar je op moet letten en hoe je makkelijk en snel een nieuwe WordPress, Joomla of Magento installatie opzet.

Bestanden/mappen die je niet kwijt wilt

Voordat je begint met het verwijderen van alle data van je website is het raadzaam om eerst even stil te staan bij de volgende gedachte: Zijn er zaken die ik per se niet kwijt wil raken? 

Maak een back-up van je huidige website

Je kunt alles verwijderen van je huidige website en later alsnog een back-up opvragen, maar hierbij heb je ook kans dat wij de gewenste data dan niet meer voor je hebben. Wij bewaren namelijk slechts 30 dagen back-ups van al je data (FTP en database) maar data na deze 30 dagen ben je dan helaas kwijt. In andere woorden, zorg voor een goede back-up, want je kunt nooit voorzichtig genoeg zijn.

Meer informatie over het maken van back-ups kun je vinden op de pagina Alles Over Back-ups.

Let op! Heb je een Personal Hosting pakket? Hierbij heb je maar 1 database. We raden je daarom aan een backup van de database te maken. Als je namelijk een nieuwe database maakt (nadat je de oude hebt verwijderd), kun je niet meer via ons Service panel een database back-up opvragen, omdat de desbetreffende database van de back-up  nog moet bestaan in het Service Panel.

Verwijder bestanden van je webruimte

Als je je backups in orde hebt gemaakt, verwijder je de bestanden van je webruimte. Je moet dan de bestanden in je domeinmap verwijderen (verwijder niet je domein map). Dit kun je via je FTP client of via de Shell server uitvoeren. 

Let hierbij wel op dat je goed kijkt naar de rechten van de bestanden en mappen die je verwijdert. Het wil wel eens voorkomen dat de rechten van een bestand/map verkeerd staan waardoor je deze niet kunt verwijderen. Wij adviseren dan ook om voor bestanden 644 aan te houden (rw-r–r–) en voor mappen 755 (rwxr-xr-x) . Let er ook op dat je in je FTP client de optie om verborgen bestanden te zien aanzet. Deze bestanden moeten ook verwijderd worden.

Let op! Probeer niet de map logs of weblogs te verwijderen in de home directory van je webruimte. Dit zijn mappen die Byte automatisch voor je aanmaakt en hier worden dan ook de logs van je website in bewaard. Deze mappen kun je gewoon laten staan.

SSH of FTP?

We raden je aan om SSH te gebruiken omdat dit een veiligere manier van werken is dan FTP. Nooit eerder met Shell/SSH gewerkt? Neem dan een kijkje bij onze Shell Cursus. In deze cursus wordt ook aandacht besteed aan hoe je bestandsrechten kunt lezen en of aanpassen.

Verwijder de inhoud van de database

Een volledig nieuwe website heeft ook een eigen nieuwe database nodig. Natuurlijk zijn er wel manieren om nog te communiceren met de huidige database, maar in de praktijk raden wij aan om hier ook een nieuwe slag mee te slaan. Hieronder kun je lezen welke stappen je hiervoor dient te gebruiken:

  • Log in op het Service Panel en selecteer je domeinnaam.
  • Ga naar het tabblad Instellingen en klik op MySQL 5 databases.
  • Onder het kopje Database beheer kun je dan bij Verwijder een database aangeven welke database je wilt verwijderen.

Hou er rekening mee dat het meestal tot 10 minuten duurt voordat de database uit ons systeem is. Je kunt hierna een nieuwe database aanmaken en deze koppelen aan een gewenste gebruiker.

Aan de slag gaan met je nieuwe website

Aangezien je nu alles hebt verwijderd van je oude website kun je met een schone lei beginnen. Hierbij raden wij je sowieso aan om ook even stil te staan met wat er precies de vorige keer mis is gegaan bij het maken/beheren van je website. Je wilt namelijk niet twee keer dezelfde fout maken.

We raden je aan om PHP errors te loggen:

  • Log in op het Service Panel en selecteer je domeinnaam.
  • Ga naar het tabblad Instellingen en klik op de optie PHP.
  • Bij Kies uw PHP instellingen dien je error_logs op On te zetten.
  • Als er errors voorkomen in de PHP code dan kun je deze terugvinden in de map /logs/php in de homedirectory van je webruimte.

Kom je er toch niet uit wat er nou precies mis gaat met je website, dan kun je contact opnemen met één van onze partners. Deze partijen zijn namelijk gespecialiseerd in webdevelopment en webdesign en kunnen jou goed helpen met je problemen. Voor een overzicht van onze partners kun je terecht op de volgende pagina Zoek een partner.

Via de quick install tools opnieuw beginnen

In onze support documentatie vind je verschillende artikelen waarin staat uitgelegd hoe je CMS-en zoals Magento, WordPress, Joomla en Drupal kunt installeren.

22