Het kan voorkomen dat je FTP verbinding halverwege een sessie ineens verbroken wordt. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Hieronder worden een aantal voorkomende oorzaken besproken.

Fout van je ADSL of kabelmodem

De meest voorkomende oorzaak van wegvallende verbinding is een fout van je ADSL of kabelmodem, omdat de software is verouderd. Je kunt dit probleem verhelpen door de laatste software (firmware) op je modem te installeren. Neem contact op met je internetprovider voor de laatste updates voor je modem.

Stabiliteit van de internetverbinding

Een andere oorzaak is de stabiliteit van je eigen internetverbinding. Is je eigen toegangsprovider af en toe onbereikbaar? Gebruik je lange telefoonkabels (meer dan 20 meter tussen je modem en een ISRA punt)? Neem even contact op met je internetprovider voor advies als dit het geval is.

Firewall

Een andere oorzaak kan de firewall van je verbinding zijn. Dit kan problemen veroorzaken met name als je ‘active’ FTP gebruikt. ‘Passive’ FTP geeft minder kans op problemen, maar ook dat kan door sommige firewalls zoals Zone Alarm geblokkeerd worden.

Meerdere FTP verbindingen

De instellingen van je FTP verbinding kunnen ook problemen veroorzaken. Als je meerdere gelijktijdige verbindingen wilt maken (use multiple connections to transfer files), raden we je aan er niet meer dan 5 te gebruiken (transfer up to 5 files at the same time). Op de pagina FTP Programma Errors kun je vinden hoe deze instelling maakt in Filezilla.

Relevante andere pagina’s: