.htaccess – wat is het en wat kun je ermee?

Het .htaccess bestand is een configuratiebestand waarin instructies staan voor het afhandelen van binnenkomend verkeer. Ook kan een .htaccesss bepaalde instellingen van je submap(en) aanpassen. Een .htaccess bestand is eigenlijk een bestand zonder naam, want .htaccess is namelijk een extensie. Een .htaccess bestand zet je in je root folder of in een andere map. Wat […]

Lees meer

Domeinnaam/Presence pakket doorverwijzen naar subdomein

Wil je je domeinnaam doorverwijzen naar een website? Dan heb je bij Byte een Presence pakket nodig. Met een Presence pakket stel je met  een forward of server alias een doorverwijzing in naar een andere website. Helaas werkt dit niet voor subdomeinen. Gelukkig is er een andere manier om door te verwijzen. In dit artikel […]

Lees meer

GZIP compressie

GZIP compressie is een methode om bestanden te verkleinen en zorgt ervoor dat de kleinere bestanden naar de browser worden gestuurd. Je herkent de bestandsformaten .zip en .rar misschien wel? Doordat er kleinere bestanden naar de browser worden gestuurd, word je website sneller geladen. Wel zo fijn voor je bezoekers! In dit artikel leggen we uit […]

Lees meer

Toegang tot je website weigeren

Het kan soms handig zijn om specifieke bezoekers de toegang tot je website te blokkeren, omdat ze bijvoorbeeld heel veel verzoeken naar je website sturen en zo je website overbelasten. Dit artikel legt uit in welke gevallen dit handig is en hoe je dit instelt. Let op! Hypernode draait op Nginx. Hiervoor werkt het blokkeren en/of toestaan van […]