Alles over verhuizen naar Byte


Tags: Testomgevingverhuizen

Bij het verhuizen van een domeinnaam of website komt veel kijken. Daarnaast wil je misschien ook je e-mail (mee)verhuizen naar Byte, of misschien wil je juist wegverhuizen naar een andere hoster. Voor alle situaties hebben we artikelen in onze Kennisbank. Dit artikel verwijst je naar domeinspecifieke procedures voor het verhuizen van je exotische domeinnaam en je vindt verwijzingen naar CMS-specifieke procedures. Een magento webshop verhuizen gaat nou eenmaal anders, dan een WordPress blog.

Verhuizen naar Byte? Het eerste wat je moet doen

Of je nu een domeinnaam of website wilt verhuizen naar ons, dien je altijd eerst een pakket te bestellen.

Wat voor pakket dat is is afhankelijk van wat je wilt verhuizen. Alleen een domeinnaam verhuizen? Dan heb je aan een Presence pakket voldoende. Lees meer over het Presence pakket. Tijdens het bestellen geef je aan dat je je domeinnaam wilt verhuizen.

Wil je een website verhuizen? Dan heb je een van onze hostingpakketten nodig. Afhankelijk van je CMS, wordt dat dan een pakket op ons Clusterplatform (voor WordPress, Joomla!, Drupal of maatwerk) of Hypernodeplatform (voor Magento shops). Als je naast je site ook je domeinnaam wilt verhuizen kan dat natuurlijk ook.

Meer informatie over onze hostingpakketten vind je op onze website:

Direct een pakket bestellen? Of liever eerst een trial? Dat regel je makkelijk en snel via onze bestelpagina’s. Tijdens het bestellen kun je aangeven of je je domeinnaam ook wilt verhuizen. Wil je je domeinnaam extern laten staan, dan kies je voor hosting-only.

Hypernode(trial) voor je Magento shop bestellen

Pakket/trial bestellen voor je WordPress, Joomla!, Drupal of maatwerk site

Wil je misschien later een website onder je domeinnaam? Geen probleem, je kunt bij ons elk pakket makkelijk upgraden naar een ander pakket. Meer informatie over het upgraden van een pakket vind je in het artikel Hostingpakket up- en downgraden.

Pakket voor alleen een domeinnaam besteld? Verhuizen maar!

Als je een Presence pakket hebt besteld en het hebt aangegeven dat je je domeinnaam wilt verhuizen, is de verhuizing nog niet in gang gezet. Dit komt doordat een verhuizing moet worden geautoriseerd door middel van een token of autorisatiecode.

In het artikel Je domeinnaam verhuizen wordt in 5 stappen uitgelegd wat je moet doen om je domeinnaam te verhuizen.

Let op! Nadat de domeinnaam over is naar Byte, wordt de DNS wereldwijd aangepast. Dit gaat helemaal vanzelf en is niet te versnellen. Gedurende 24 uur nadat de verhuizing is gelukt, wordt door alle ISP’s de nieuwe, juiste, informatie opgevraagd, zodat de bezoekers van de site op de juiste plaats aankomen.

Hostingpakket besteld? Verhuizen maar!

Heb je aangegeven dat je naast je website ook je domeinnaam naar Byte wilt verhuizen? begin dan met je website. Zodra je domeinnaam over is, staat je site gelijk live. Als je eerst je website (een kopie dan) hebt overgezet naar Byte, kun je eerst nog uitgebreid testen (zie het volgende kopje).

Hoe het verhuizen in zijn werk gaat is per CMS verschillend. Daarom hebben we voor de meest voorkomende CMS-en artikelen geschreven over hoe je dit kunt doen:

In bovenstaande artikelen wordt ook uitgelegd hoe je eventueel je e-mail kunt meeverhuizen. Mocht je behoefte hebben aan extra informatie, kijk dan eens bij E-mail verhuizen.

Pakket besteld voor je website? Je kan eerst testen!

Wanneer je een hostingpakket bij Byte hebt afgesloten en je domeinnaam staat (nog) extern kun je gebruik maken van de testbyte URL. Achter je domeinnaam staat dan .testbyte.nl . Het webadres om je website op te testen kun je dus benaderen via jouwdomeinnaam.nl.testbyte.nl .

Lees alles over het testen van je website voordat je wilt verhuizen in het artikel Je website testen met de testbyte URL.

Optioneel: Website overgezet en getest? Verhuis je domein

Als je je website en alle toebehoren hebt overgezet, uitgebreid hebt getest en tevreden bent, kun je je domeinnaam verhuizen naar Byte. Ga voor de domeinnaam specifieke procedure naar het artikel Je domeinnaam verhuizen.

Let op! Na de verhuizing wordt de URL van je website natuurlijk “jouwdomeinnaam.nl” en niet meer “jouwdomeinnaam.nl.testbyte.nl”, houdt hiermee rekening in je scripts en configuratie.

Overige verhuiszaken

Meer informatie over hoe je verhuizingen annuleert, verhuist naar andere providers of verhuist zonder downtime vind je op de volgende pagina’s:

FAQ over verhuizen

Heft Byte het contract op bij de vorige provider bij een verhuizing?

Nee, Byte kan niet opheffen bij de vorige provider. Dat kan alleen de partij die het contract is aangegaan. Informeer bij de oude hoster/provider hoe dit moet. Meestal is er een standaardprocedure te vinden op de website.

Mijn site is verhuisd, maar ik zie nog steeds de site bij mijn oude provider?

De DNS instellingen van je oude hostingprovider kunnen nog één tot enkele dagen blijven staan bij je internetprovider. Hoelang het duurt voordat uw domein over is, is dus afhankelijk van je oude hostingprovider. Die is vrij om zelf in te stellen hoelang gegevens in de DNS geldig zijn. Deze termijn heet de time to live ofwel TTL’.
Je site is pas volledig over wanneer de volledige TTL verstreken is. Tot die tijd kan het zo zijn dat op de ene computer je nieuwe site bij Byte te zien is en op de andere computer je oude site bij je oude provider.

Hoe lang bewaart mijn internetprovider de DNS gegevens van mijn site nog?

DNS NSLookup

afb.1 DNS NSLookup

Als je je site verhuist naar Byte blijft de DNS informatie van je oude hostingprovider nog een tijd in de cache van internetproviders staan. Je kunt zien hoelang het nog duurt voordat die informatie ververst wordt met informatie van Byte door de onderstaande stappen te doorlopen:

  • Druk op de startknop van je PC
  • Kies Uitvoeren…of Run…
  • Type in het tekstveld: cmd
  • Type het volgende in (vervang jouwdomein.nl door jouw domeinnaam):
    • nslookup↲
    • set debug↲
    • www.jouwdomein.nl↲

Het antwoord staat onder het kopje ANSWERS bij ttl (time to live). Dit is het aantal seconden dat je internetprovider de oude DNS informatie nog bewaart. Lukt het je niet met bovenstaande stappen de TTL te achterhalen? Neem dan contact op met je oude hoster en vraag hen wat de TTL is van je domeinnaam.

0