Met het aanmaken van een Hypernode trial zet je de eerste stappen naar een perfecte webshop. In dit artikel leggen we je uit uit welke trial-smaakjes je kunt kiezen en wat de vervolgstappen zijn na het aanmaken van je trial. Ook laten we je zien wat je allemaal uit je trialperiode kunt halen.

Belangrijk: voor het Hypernode platform hebben we aparte support documentatie met allerlei platformspecifieke handleidingen: support.hypernode.com. Ook in dit artikel verwijzen we daar een aantal keren naar.

Stap 1: Vraag jouw Hypernode aan

Grote kans dat je dit al gedaan hebt: vraag eerst je eigen node aan op onze website. We vragen je dan een keuze te maken tussen 4 opties:

 1. Wil je een bestaande shop kopiëren naar je Hypernode? Maak dan gebruik van onze shop importer op het Service Panel. Vul een aantal gegevens in van je huidige hostingomgeving, geef je Hypernode een naam en klik op importeer. We zetten alles dan alles voor je klaar. Uiteraard wijzigen we niks aan je huidige hostingomgeving en hanteren we zeer strenge veiligheidsmaatregelen voor de gegevens die je invult. En nog toffer: na het importeren draaien we direct een benchmark tussen je huidige hostingomgeving en je Hypernode omgeving. Je ziet direct op welke omgeving je shop sneller draait.
 2. Een Hypernode met daarop een lege Magento 1 installatie (zonder sample data).
 3. Een Hypernode met daarop een lege Magento 2 installatie (zonder sample data). Magento 2 vereist net een andere serverconfiguratie, dus die settings hebben we ook alvast voor je ingesteld.
 4. Een Hypernode zonder Magento 1 of 2 installatie voorgeïnstalleerd. De serverconfiguratie staat dan voor Magento 1 ingesteld, maar die kun je gemakkelijk zelf aanpassen. Ook als je voor deze optie kiest kun je gebruik maken van een shop importer om je bestaande shop te kopieren naar Hypernode. Het grote voordeel van het runnen van deze tool via de shell is dat je gelijk inzicht krijgt in eventuele  foutmeldingen.

Als je je keuze hebt gemaakt en je Hypernode een naam hebt gegeven, beginnen we met het booten van jouw Hypernode en eventueel het importeren van je shop. Dit duurt zo’n 20-30 minuten + nog 10-20 minuten voor het importeren van je shop. Zodra je Hypernode klaar staat voor gebruik ontvang je van ons een mailtje.

In de tussentijd kun je het volgende alvast doen:

 1. Bookmark support.hypernode.com, onze support documentatie specifiek voor Hypernode, tips en tricks over Hypernode. Als het goed is kun je hier een antwoord vinden op elke vraag, en zo niet: bel ons 😉
 2. Maak SSH keys aan. Hoewel je straks ook op SSH kunt inloggen met je wachtwoord, adviseren we gebruik je maken van SSH Keys. Het is veiliger en is vooral gemakkelijker in gebruik. Je SSH Keys kun je nu alvast aanmaken: lees hoe. En mocht je er niet uitkomen, geen probleem. We helpen je er graag bij.
 3. Neem alvast een kijkje op de Hypernode Changelog om te zien wat voor releases aan het platform we elke week doen.
 4. Scroll eens door de UserVoice en breng je stem uit op een feature die jij graag terug wilt zien op Hypernode.
 5. Klik eens door het Service Panel (service.byte.nl). Je kunt hier (bijna) alles zelf regelen m.b.t. je hostingruimte en -pakket. In het artikel Service Panel Tour vind je meer informatie over de mogelijkheden van het Service Panel.

Stap 2: Aan de slag met Magento

Hoe je dit doet is natuurlijk helemaal afhankelijk van de keuze die je hebt gemaakt.

Als je hebt gekozen voor een voorinstallatie van Magento 1 of Magento 2 kun je deze installatie nu helemaal gaan uitwerken: design personaliseren, producten invoeren, etc. Maar let op: wijzig eerst de wachtwoorden die je per mail van ons hebt ontvangen (lees hoe). Niks is onveiliger dan inloggegevens in de mail.

Als je hebt gekozen voor een ‘lege’ Hypernode, kun je nu een bestaande shop importeren (handmatig of met onze tool) of een nieuwe installatie klaarzetten. It’s all yours! Gaat het om Magento 2? Pas dan even de serverconfiguratie aan: lees hoe.

Als je hebt gekozen voor het importeren van je shop, dan kun je deze stap overslaan en kun je direct naar stap 3: het optimaliseren van je shop. Tijdens het importeren kunnen we namelijk optimalisaties die je op je huidige hostingomgeving hebt staan niet meenemen (denk aan caching).

Stap 3: Optimaliseer en analyseer de performance van je shop

Optimaliseren

Waarschijnlijk is dit voor jou geen nieuws: de snelheid van je shop is essentieel voor een prettige gebruikerservaring, je Google ranking en uiteindelijk voor je omzet. Grofweg zeggen wij altijd dat ⅓ van je snelheid wordt bepaald door de hosting, ⅓ van de inrichting van de shop en ⅓ door de infra van de bezoeker. Met je Hypernode trial is de eerste ⅓-deel op orde, nu wordt het tijd om naar de tweede ⅓ te kijken. Het is dus tijd om je shop te optimaliseren.

 1. Maak gebruik van PHP 7. Dit is de nieuwste PHP-versie en maakt je shop 2 tot 3 keer sneller dan PHP 5.5. Omdat een Magento installatie en eventueel bijbehorende extensies er misschien wat extra aandacht voor nodig hebben, is het verstandig met deze tip te beginnen. Je maakt dan direct een goede start en bent voor jaren toekomstbestendig! Lees alles over PHP 7
 2. Activeer caching. Tijdens je trialperiode heb je de beschikking over verschillende cachingtechnieken, zoals Redis, Lesti::FPC en Varnish. We adviseren je te beginnen met Redis en Lesti::FPC. Varnish is complexer en daarom verstandig om door een ervaren professional te laten configureren. Deze levert echter wel de beste resultaten.
 3. Optimaliseer je afbeeldingen. Afbeeldingen bevatten vaak onnodig veel metadata of zijn onnodig groot waardoor ze enorm zwaar worden. En hoe zwaarder, hoe langer het duurt om ze in te laden. Met onze Hypernode Image Optimizer kun je eenvoudig instellen dat nieuw toegevoegde afbeeldingen automatisch ‘s nachts geoptimaliseerd worden.
 4. Gebruik een externe zoekmachine. De standaardzoekmachine van Magento werkt niet optimaal, waardoor je klanten moeilijk de producten kunnen vinden die ze zoeken. Het gaat al mis als er bijvoorbeeld een spelfout wordt gemaakt. Met een zoekmachine als Sphinx Search (externe module) kan je conversie flink stijgen omdat klanten sneller hun producten vinden. Met Sphinx kun je alvast kennismaken in je trialperiode. Lees hier hoe je dat doet.
 5. Implementeer een SSL certificaat. Een SSL certificaat zorgt ervoor dat je bezoekers kunnen vertrouwen op een beveiligde verbinding. Tot voor kort moest je daarvoor iets inleveren op snelheid. Met de komst van HTTP/2 is dit juist omgedraaid: met een SSL certificaat wordt je shop juist sneller én krijg je een betere ranking in Google. Sterker nog, Google waarschuwt jouw bezoekers tegenwoordig als je geen SSL certificaat gebruikt.
  Lees er meer over in het blog HTTP/2 voor veilige én snelle Magento shops en vraag een SSL certificaat aan in je Service Panel (tabblad Administratief).

Analyseren

Hoe goed presteert je shop? Hoe is dat ten opzichte van andere Magento webshops? En waar kun je nog winst boeken? Om antwoord op deze vragen te krijgen zul je de performance van je shop moeten analyseren. Wij bieden hier verschillende tools voor, ieder met zijn eigen kracht:

  • MageReport Premium: een door ons ontwikkelde omgeving die je echt in één oogopslag inzicht geeft in de performance en veiligheid van je Hypernode. We checken je shop continue op punten die wij belangrijk vinden. Bijvoorbeeld of je alle patches wel hebt geïnstalleerd, hoeveel procent van jouw verkeer eigenlijk bots is en of jouw laadtijd acceptabel is t.o.v. andere Magento shops op ons platform. Deze tool is uniek voor Hypernode en zou deel uit moeten maken van je dagelijkse routine. Te bereiken via het Service Panel via tabblad Analyse.
  • New Relic: een lievelingstool voor developers die graag in de code duiken om een bottleneck te achterhalen. Je ziet precies welke processen voor vertraging zorgen, tot aan drie maanden geleden. Een schat aan informatie. Dankzij een partnerschap tussen Byte en New Relic heb je gratis een standaard account. Ook nu tijdens je trialperiode. Ga dus zeker even een kijkje nemen (Service Panel, tabblad Analyse).
  • Blackfire: een van onze nieuwste aanwinsten. Ook Blackfire duikt heel diep de code in om performance problemen te achterhalen. Het verschilt van New Relic in dat het beter te gebruiken is tijdens de developmentperiode en dat het niet continu als achtergrondproces draait (en daarmee zelf ietsje performance snoept). Lees meer.

Tijdens je trialperiode heb je de beschikking over alledrie de tools. Klik er zeker even doorheen om voor jezelf te bepalen welke tool je wanneer kunt inzetten.

Stap 4: Ga live

Is je shop helemaal klaar? Alle tools en features uitgebreid getest? Tevreden met het resultaat? Dan kun je live gaan met je shop!

Wanneer je een trial hebt kun je op elk moment van je trialperiode overstappen naar een van onze pakketten. Je behoudt dan gewoon de gratis trialperiode, maar je kunt wel al live gaan met je shop. Er zijn een paar dingen die je nog moet ondernemen voordat je live kunt gaan:

Upgrade je trial naar een pakket

Als je uitgebreid onze hosting en de bijbehorende tools en features hebt getest heb je waarschijnlijk al wel een idee welk pakket het beste bij jouw shop past. Een overzicht van de pakketten vind je terug op onze website. Als je twijfelt over welk pakket je het beste kunt kiezen, neem dan gerust contact op met ons via mail: support@byte.nl of bel ons op: 020 – 521 6226. We helpen je graag bij het maken van de juiste pakketkeuze. Via het Service Panel wijzig je makkelijk en snel je trial naar een Magento pakket.

Koppel een domeinnaam aan je Hypernode

Aan je pakket zit niet standaard een domeinnaam gekoppeld. Deze dien je zelf door te verwijzen middels de DNS. Hoe je dit doet wordt uitgelegd in het artikel Go live with your Hypernode in onze Hypernode support documentatie.

Heb je nog geen domeinnaam geregistreerd? Je kunt die vastleggen waar je maar wilt. Bij Byte kan dit met een Presence of een Presence Plus pakket. Hier zit van alles bij in: domeinregistratie, doorverwijzen en de mogelijkheid om e-mailaliassen aan te maken. Het Presence Plus pakket heeft alle features van een Presence pakket, plus mailruimte. Je hebt naast de mogelijkheid om e-mail aliassen aan te maken ook de beschikking over 100 mailboxen.

Een belangrijk voordeel om je domein(en) via Byte te registreren: wij beheren de DNS-koppeling voor je. Je hoeft er dus niet meer naar om te kijken, én het wordt mogelijk om bezoekers te ontvangen op je apex-domein (domein.nl zonder www). Lees meer hierover.

Koppel een SSL certificaat

Een SSL certificaat zorgt ervoor dat je bezoekers kunnen vertrouwen op een beveiligde verbinding. Ze kunnen in de browserbalk zien -aan een groen slotje en https- of jouw shop deze beveiliging heeft ingebouwd. Naast veiligheid zijn er nog twee grote voordelen aan SSL: Google geeft beveiligde websites een hogere positie in de zoekresultaten, laat jouw bezoekers expliciet zien dat je shop beveiligd is en je shop laadt sneller omdat SSL-verkeer bij ons automatisch over HTTP/2 wordt geleid (lees meer).

Een SSL certificaat aanvragen kan in je Service Panel (tabblad Administratief).

Gaan met die banaan!

Nu is het echt tijd om je shop open te gooien voor bezoekers! Volg hiervoor het stappenplan Go live with your Hypernode.

00