Development pakketten voor je Magento shop

Om gemakkelijk nieuwe en bestaande Magento webshops op Hypernode te ontwikkelen en testen, bieden we development pakketten aan. Hiermee bespaar je zowel geld als tijd, want we bieden de pakketten tegen gereduceerd tarief aan en bovendien is de omgeving klaar om direct op te ontwikkelen. Je hoeft je niet druk te maken over server-inrichting, web stacks, New Relic agents en andere tijdslurpers, je kunt al je tijd besteden aan je Magento applicatie.

Wat kun je precies met een development pakket?

Je kunt er bijna hetzelfde mee als je gewend bent van de reguliere Hypernode pakketten, behalve je shop live zetten. Elk van onze Hypernode pakketten is namelijk tegen gereduceerd tarief te bestellen als pakket voor development. Deze bevat dezelfde specs, features en cloudprovider. Je kunt dus volop ontwikkelen en testen in een omgeving die er net zo uitziet als de productieomgeving, net zo snel is en op dezelfde manier werkt. Het development pakket is een eigen geïsoleerde node, waardoor hij niet van de resources van je live website snoept. Hierdoor kun je bijvoorbeeld lekker aan de slag met loadtests, het testen van Varnish of het testen van verschillende PHP-versies. De acceptatieomgeving deel je vervolgens gemakkelijk met je eigen klant.

Wat is het verschil met de reguliere pakketten?

Let op, er zijn een paar belangrijke verschillen tussen de Hypernode pakketten zoals je ze kent van Byte en deze development pakketten. We zetten ze hieronder even voor je op een rijtje.

Minder monitoring en support

We bieden een development pakket een stuk goedkoper aan, omdat we onze klanten en partners graag helpen met het opzetten van een goed ontwikkelproces. Dit kunnen we onder meer doen doordat er geen 24/7 monitoring op zit en je ‘s avonds en in het weekend geen noodhulp of storing kan melden. Natuurlijk pakt het supportteam eventuele issues en verzoekjes tijdens kantooruren wel gewoon op zoals je van Byte gewend bent. Ook maken we op een development omgeving geen back-ups. Die kun je natuurlijk wel zelf maken.

Vergrendeling met wachtwoord

Om ervoor te zorgen dat er geen ongewenste gasten op de testversie van je webshop terechtkomen, is de complete website afgeschermd met een wachtwoord en wordt hij niet geïndexeerd door zoekmachines zoals Google. Jij bepaalt wie erin mag om mee te testen en je kunt zoveel nieuwe gebruikers aanmaken als je wil. Hoe je dat doet lees je in onze Hypernode support documentatie. Deze vergrendeling eraf halen is niet mogelijk bij een development pakket.

Je webshop testen met MageReport

Let op, wanneer je je webshop op een development pakket wilt checken in MageReport, is het nodig om de gebruikersnaam, het wachtwoord en de domeinnaam van de development pakket toe te voegen in de URL. Dat ziet er zo uit:
https://www.magereport.com/scan/?s=gebruikersnaam:wachtwoord@domeinnaamvanjedevpakket.extensie

Voor de ontwikkelings-, test- en acceptatiefase: OTA(-P)

De development pakketten zijn bedoeld voor het ontwikkelen van één webshop tegelijkertijd, waarmee je niet live kunt gaan. Het is echt bedoeld voor jou om op te ontwikkelen (O), alle tests te doen die je kunt bedenken (T) en om je klanten al in de ontwikkelfase toegang te geven tot hun shop zodat ze mee kunnen testen (A). Wil je toch graag live (P)? Dan raden we je aan om via het Service Panel te upgraden naar een regulier pakket. Je migreert vervolgens naar een nieuw pakket en krijgt dus een ander IP-adres. Je nieuwe IP-adres is niet meer gebonden aan de vergrendeling met een wachtwoord waardoor je gewoon live kunt gaan.

Wat is het verschil met de staging omgeving?

Bij een Hypernode pakket zit standaard al een staging omgeving. Dit is een aparte omgeving, maar wel op je gewone Hypernode pakket. In tegenstelling tot de development pakketten zijn alle instellingen dus hetzelfde, waardoor je bijvoorbeeld geen andere PHP-versie kunt testen. Ook deelt de staging omgeving resources met je live webshop: raakt de één overbelast, dan beïnvloedt dit de prestaties van de ander. Hiervan heb je op je geïsoleerde development pakket geen last!

Wat is het verschil met Docker?

Docker biedt de mogelijkheid om lokaal, op je eigen computer, een Hypernode te ontwikkelen. Het opzetten van Docker kan echter wat meer tijd kosten, terwijl je met je development pakket direct aan de slag kunt. Daarnaast is ook het delen van de acceptatieomgeving met Docker niet mogelijk. Op het development pakket laat je je klant eenvoudig meekijken naar de testversie van de shop.

Aan de slag met een development pakket!

Ga direct naar het Service Panel en bestel je development pakket. De development pakketten worden standaard geleverd met een Magento 1 installatie, je kunt in no time beginnen met ontwikkelen! In dit artikel lees je hoe je je webshop kopieert. Voor de development pakketten bieden we geen gratis trial aan van 30 dagen. We geven je gewoon iedere maand weer een fikse korting.