Foutmeldingen in Magento komen helaas vaak voor. Aangezien er een hoop dingen fout kunnen gaan bij een website weten wij ook niet voor alles de oplossing. De problemen en de oplossingen die wij wel weten worden in dit artikel beschreven.

Kom je er niet uit? Dan raden we je aan om een Technisch Beheerder/partner in te schakelen. Ook het zoeken op de diverse fora kan je helpen de meeste problemen op te lossen.

Front controller reached 100 router match iterations

Deze foutmelding houdt in dat er een wijziging is geweest in Magento en de cache niet volledig is, waardoor de pagina niet kan worden weergegeven. Magento denkt dat de cache volledig is, maar dit is dus niet het geval. De applicatie zoekt dan naar deze (missende) data, maar kan het niet vinden en komt in een loop terecht waardoor je een wit scherm te zien krijgt. Dit probleem is op te lossen door de cache van je Magento webshop te flushen.

Wil je het probleem debuggen? Kijk dan ook graag even voor het uitgebreide antwoord en de benodigde code in dit artikel op stackoverflow.

General error: 1205 Lock wait timeout exceeded; try restarting transaction

Bij een bepaalde actie (query) wordt een tabel even op locked gezet (omdat er in deze query gewerkt wordt). Een andere query wil echter, terwijl deze tabel nog op “locked” staat, ook in deze tabel werken. Helaas kan dat pas op het moment dat de lock van de tabel af is en hij toegang heeft tot deze tabel.
Het is echter zo dat deze query maar een bepaalde tijd wacht om in deze tabel te kunnen. Na verloop van tijd geeft hij dan ook de melding dat hij nu wel lang genoeg gewacht heeft.

De enige manier om dit soort problemen op te lossen is om de huidige query die de lock veroorzaakt te killen. Hierbij is het dan ook verstandig om goed naar de verschillende querys te kijken zodat ze elkaar niet in de weg zitten. Meer informatie over hoe je vastgelopen queries kan killen vind je in het artikel MySQL processen bekijken/stoppen via shell.

Service Temporarily Unavailable

De precieze foutmelding is als volgt:

Service Temporarily Unavailable. The server is temporarily unable to service your request due to maintenance downtime or capacity problems. Please try again later.

Deze foutmelding komt vaak voor bij het mislukken van een installatie. Er wordt dan een bestand genaamd maintenance.flag in de homedir van je website geplaatst en deze veroorzaakt de genoemde foutmelding. Dit probleem is op te lossen door het bestand te verwijderen en de cache te legen.

SQLSTATE[42000] [1044] Access denied for user ‘uxxxxxx_magbyte’@’%’ to database ‘dbxxxxxx_magbyteTEST

Deze foutmelding wordt getriggered op het moment dat er verbinding met de database gemaakt wordt, maar er iets niet goed geconfigureerd staat. Hierbij is het dan ook verstandig om te controleren of de gebruiker wel de juiste rechten heeft en/of de databasegegevens in de local.xml wel goed staan. Kijk ook voor meer informatie in het artikel Database configuratie bestand.