Hypernode is een Magento hostingplatform gestoeld op het fundament van snelheid, stabiliteit, veiligheid en bovendien (developers)gemak! Hypernode is een gestandaardiseerde, fully managed, geïsoleerde, schaalbare en uitbreidbare cloud-omgeving, waarop een Magento shop supersnel en eenvoudig te onderhouden is.

Waarom Hypernode?

Bij Byte hebben we 18 jaar kennis en ervaring over hosting, en specifiek over Magento hosting. We weten precies wat werkt en wat niet werkt. Een aantal jaar geleden zijn we gestart met het ontwikkelen van een heel nieuw platform waar we zonder beperkingen de ultieme Magento hosting op konden bouwen: Hypernode. Hiermee zouden we onze stoutste droom werkelijkheid maken. We zijn er dan ook van overtuigd dat Hypernode het beste Magento hostingplatform ter wereld is!

Wat is Hypernode technologie?

Hypernode is een revolutionair Magento hostingplatform gestoeld op het fundament van snelheid, stabiliteit, veiligheid en bovendien (developers)gemak! Het platform is een gestandaardiseerde, fully managed, geïsoleerde, schaalbare en uitbreidbare cloud-omgeving, waarop een Magento shop supersnel en eenvoudig te onderhouden is. Nog altijd focust een team van Magento specialisten zich volledig op de Magento applicatie en hoe jij er dagelijks mee werkt. Met deze kennis kunnen we continu ons platform, de performance van Magento shops en de OTAP-processen van Magento developers verbeteren.

Hypernode technologie is ontwikkeld vanuit het oogpunt: Hoe ontwikkelen we het ultieme Magento hosting platform, vanaf scratch, als we geen rekening hoeven te houden met 20 jaar aan hosting legacy. Hypernode draait op de modernste technologie (Nginx, Redis) waardoor er in plaats van 30 functies, bijvoorbeeld nog maar 2 functies hoeven worden ondersteund. Hypernode is dus geen traditioneel en generiek platform en dit heeft weer een flinke snelheidswinst tot gevolg.

Een geïsoleerde en gestandaardiseerde node

Een Hypernode is een geïsoleerde node. Dat betekent dat je geïsoleerd bent van andere gebruikers en dus geen last hebt van het gedrag van je buren. Daarnaast heeft dit tot voordeel dat je niet te maken hebt met BPU. Belast je de node zwaarder dan dat hij aankan, dan heb jij daar alleen last van in de vorm van verminderde performance. Ondertussen gebruikt elke Hypernode wel dezelfde gestandaardiseerde software. Dit is ook groot voordeel ten opzichte van een VPS. Updates en onderhoud kunnen centraal en snel. Als het moet, bijvoorbeeld bij security bugs als Heartbleed en Shoplift, binnen een uur (!). Bovendien heb je dus geen installatiekosten, geen dure systeembeheerders en geen omkijken naar het platform.

Hypernode vs VPS: wat is het verschil?

De kenmerken van een VPS zijn:

  • Unmanaged: Meestal zit bij een VPS danwel geen, danwel minimaal software onderhoud (Linux). De rest wordt niet bijgehouden en moet je zelf doen. Dit kost dus veel uren (4-8 uur per maand) en levert mogelijk beveiligingsproblemen op.
  • Unstandardized: Elke systeembeheerder en hoster richt zijn VPS-sen anders in. Dit is geen probleem als dezelfde persoon altijd het onderhoud blijft doen. Dit is natuurlijk vaak niet zo. Werk je met een vreemde configuratie, is het makkelijk om foutjes te maken, met als gevolg downtime of dataverlies.
  • Unsupported: Wie gaat er aan de slag als zaterdagavond de shop niet te bereiken is?
  • Unmonitored: Wie heeft het eigenlijk überhaupt door dat je server zondagochtend het loodje heeft gelegd? Welke monitoring zit erop?
  • Untested: Software is steeds complexer. Om een zo hoog mogelijk veiligheid te halen, moet je de software vaak updaten. Maar bij updaten kunnen ook dingen mis gaan. Bij Hypernode wordt de server software eerst uitgebreid en automatisch gestest, zodat de risico’s op problemen geminimaliseerd worden.

Lees meer over de verschillende soorten Magento hosting in het blog Magento hosting vergeleken: shared hosting, dedicated server, VPS of Hypernode?

Hypernode platform

Het Hypernode platform is onafhankelijk van fysieke hardware. Dit betekent dat we de vrijheid hebben om Hypernodes makkelijk en snel op een ander platform te zetten.  Byte test continu de prestaties van ‘s werelds grootste cloudproviders. Hierbij letten we op stabiliteit, snelheid en schaalbaarheid. Pas als ze aan onze strenge kwaliteitseisen voldoen gaan we er daadwerkelijk gebruik van maken. Momenteel maken we gebruik van de diensten van Combell OpenStack, DigitalOcean en Amazon. Meer informatie over de verschillen tussen de platforms vind je terug in het artikel Hypernode platform en de diverse cloudleveranciers.

Kan mijn shop ook gehost worden in een ander datacenter?

Ja dat kan. Voor Hypernode staan de default Amazon servers in Frankfurt en de Combell OpenStack servers in Gent. Amazon en DigitalOcean hebben elders ook datacentra staan. Heb je een Magento Professional pakket dan kun je gebruik maken van een datacentrum van DigitalOcean. Met een Magento Excellence pakket kun je bij Amazon blijven staan. Hier vind je een volledig overzicht van alle locaties:

  • Datacenter locaties DigitalOcean: Frankrijk, Londen, New York, San Francisco, Toronto, Singapore, Bangalore
  • Datacenter locaties Amazon

Als je je shop graag in een ander datacenter wilt hosten, laat het ons dan weten, dan zetten we dit voor je op. We hebben al diverse landen aangesloten. Voor een nieuw land kunnen we je Hypernode al in enkele dagen gereed maken. Mail ons op: support@byte.nl of bel: 020 – 521 6226 .

Hoe weet ik op welk platform mijn Hypernode staat?

Dit is terug te zien in de prompt in je terminal. Hier staat een afkorting van het platform waar je op staat. Als je een Magento Excellence pakket afneemt sta je bij Amazon en staat er dus ‘aws’. Wanneer je een Magento Start, Grow  of Professional pakket hebt sta je bij Combell OpenStack ‘cmbl’ of DigitalOcean ‘do’.

Hypernode pakketten

Voor je Magento shop heb je de keuze uit verschillende pakketten. De meest gekozen pakketten zijn de Magento Grow en Magento Professional. Welk pakket het meest geschikt is voor je shop is afhankelijk van de grootte van je shop en hoeveelheid bezoekers. Welk pakket het meest geschikt is voor je shop is afhankelijk van de grootte van je shop en hoeveelheid bezoekers. Magento Start, Grow en Professional pakketten staan op het Combell Openstack of DigitalOcean platform.

Wanneer je nog in de start-up fase zit, kun je prima uit de voeten met het Hypernode Grow pakket. Uit de start-up fase en flink aan het groeien? Dan zal je shop goed draaien op een Magento Professional pakket. Naast Magento Start, Grow en Professional (range), bieden we ook een uitgebreidere pakketlijn aan: Magento Excellence.

Magento Excellence

Grote uitgebreide Magento shops met veel bezoekers doen er goed aan voor een Magento Excellence pakket te kiezen. Zoals de naam al impliceert staat de Excellence lijn op een top-of-the-bill platform, namelijk dat van Amazon. Een Excellence pakket is ruimer in features en geschikt voor de webshopeigenaren die de allerbeste kwaliteit eisen voor hun shop.  Je profiteert bij Magento Excellence van het super stabiele platform van Amazon, de feature PCI Compliancy en van een uptimegarantie van 99,95%.

Kijk ook graag voor meer informatie over de specs en features per pakket  op onze website.

Hoe bestel ik een Magento pakket met Hypernode technologie?

Een Magento Grow, Professional of Excellence pakket, kun je via onze website aanvragen en je profiteert altijd van een maand gratis testen! Natuurlijk hoef je geen maand te wachten voordat je live kunt met je shop, dat kan al vanaf dag 1. Vul je e-mailadres in begin gelijk met testen!

WordPress op Hypernode technologie, kan dat?

We raden het draaien van WordPress op een Hypernode standaard af. Hypernode is echt Magento hosting, en we houden bij toekomstige aanpassingen aan de Hypernode / Nginx config ook geen rekening met WordPress. WordPress op je Hypernode zetten naast je Magento installatie kan daarnaast ook heel nadelig uitpakken op de werking van je shop.

Hoewel we WordPress naast je Magentoshop op Hypernode afraden is het technisch gezien wel mogelijk om dit te realiseren. We raden je wel aan om het bij een simpele installatie te houden. Integraties tussen WordPress en Magento zijn waarschijnlijk wel mogelijk, maar wordt afgeraden omdat dat in combinatie met Nginx lastig te realiseren is.

Byte kan helaas geen support bieden op WordPress op Hypernode.

In plaats van WordPress op je Hypernode te zetten, kun je je blog op een subdomein van je hoofddomein te installeren. Voor WordPress bestel je dan een extra hostingpakket.

11