Magento shopeigenaren die een Hypernode pakket afnemen bij Byte hebben krijgen inzicht in de prestaties van hun shop met MageReport Premium.

MageReport Premium biedt Hypernode-klanten extra informatie over de prestaties van hun Magento shop. Dit artikel legt het verschil tussen MageReport en MageReport Premium uit en geeft meer informatie over de checks en grafieken. MageReport Premium biedt een checklist met een compleet overzicht van alle shops onder je beheer.

MageReport Premium

Iedereen kan zijn Magento shop scannen met MageReport.com en checken of er beveiligingsproblemen zijn, zoals patches die niet zijn geïnstalleerd. Eenmaal ingelogd heb je toegang tot extra informatie over je shop en de performance ervan. Specifiek gaat het dan om:

  • Security level checks (MageReport & MageReport Premium)
  • Performance checks (alleen MageReport Premium)
  • Grafieken (alleen MageReport Premium)

De performance checks en grafieken geven specifieke informatie over de prestaties van je shop en helpen je bij het optimaliseren ervan. Daarom wordt MageReport voor Hypernode-gebruikers MageReport Premium genoemd.

Inloggen als Hypernode-klant

Ben je klant van Byte en staat je shop op een Hypernode dan kun je inloggen op MageReport.com met je Byte account. Ga naar ‘Sign in with Byte’ in de rechterbovenhoek en vul je inloggegevens in.

De security checks

De security checks zijn toegankelijk voor elke Magento shopeigenaar, of je nu Hypernode klant bent of niet. Als een check rood is, dan kun je een link volgen naar een artikel in de support documentatie dat meer uitleg geeft over de check en hoe het beveiligingsrisico opgelost kan worden.

De performance checks

Heb je een Hypernode, dan tonen de performance checks in MageReport Premium eventuele verbeterpunten hoe je je shop nog sneller kunt maken.

Aantal actieve caches

Deze functie laat zien hoeveel cache-mogelijkheden in je Cache management (System -> Cache Management) zijn ingeschakeld. Hoe meer actieve caches, hoe beter. Caching zorgt ervoor dat data opgeslagen wordt zodat toekomstige verzoeken (denk aan het tonen van bepaalde content op je website) sneller verwerkt kunnen worden. gegevens op, zodat toekomstige verzoeken sneller kunnen worden verwerkt. Lees het Magento Cache Management artikel (https://support.hypernode.com/knowledgebase/magento-cache-management/) in de Hypernode support documentatie voor meer informatie.

Groote van de Var/Log directory

Deze check geeft aan hoe groot je Var/Log map is geworden. We raden aan om de Var/Log directory onder de 100 MB te houden. Om je Magento shop geoptimaliseerd en snel te houden zul je de directory regelmatig moeten opschonen, dit kan automatisch of handmatig worden gedaan. Het is efficiënter om dit handmatig te doen, omdat het efficiënter is. Meer informatie over het opschonen van de Var/Log directory (https://support.hypernode.com/knowledgebase/magento-log-cleaning/) vind je in de Hypernode support documentatie.

Schijfgebruik

Een volle schijf vertraagt ​​je Hypernode en dus je shop. Je kunt altijd upgraden naar een groter pakket maar in de meeste gevallen volstaat het om je schijf op te ruimen. Meer informatie over het opschonen van je schijf wordt uitgelegd in het artikel ‘How to free up disk space’ in de Hypernode support documentatie.

Botverkeer

Wanneer je shop op één dag minimaal 1600 PHP-requests heeft en 30% daarvan zijn bots, komt de botverkeer-check in MageReport op rood uit. Zoekmachines die je webshop indexeren zijn gewenst maar je wilt voorkomen dat bots alle resources opsnoepen. Bots en crawlers komen vaak vast te zitten in de gelaagde navigatie van je shop, waardoor ze elke combinatie van je producten en parameters crawlen, waardoor miljoenen URL’s worden geïndexeerd wat een verminderde performance oplevert. Je kunt je shop optimaliseren door slechte bots te weren en goede bots te reguleren.

Reactietijd

Deze check toont je gemiddelde PHP-responstijd in seconden. Het verdient de voorkeur om de laadtijd onder de 1 seconde houden. Hoe sneller de webshop, hoe hoger de conversie. Een goede tool om bottlenecks te analyseren en de reactietijd van je shop te verbeteren, is New Relic.

Geheugengebruik

We raden je aan om tenminste 20% van het geheugen vrij te houden om om ervoor te zorgen dat je Hypernode niet vertraagt ​​of zelfs helemaal niet meer reageert. Als je shop meer dan 80% van het geheugen gebruikt, overweeg dan om naar een grotere Hypernode te upgraden. Het optimaliseren van je Hypernode met caching tools zoals Varnish en Redis helpt het geheugengebruik te verminderen. Gebruik New Relic om vast te stellen welke pagina’s een grote impact op het geheugengebruik hebben.

I /O Operations

I/O Operations staat ​​voor Input/Output Operations en geeft aan hoeveel informatie wordt overgedragen tussen programma’s en apparaten (zoals Magento) en de harde schijven van je Hypernode. In de grafiek zie je het aantal I/O Operations per minuut. Om je Hypernode geoptimaliseerd te houden, raden we je aan om het gemiddelde onder de 100 (waarschuwing) of 300 (kritiek punt) te houden, anders kan je webshop aanzienlijk langzamer zijn. Meer informatie over het optimaliseren van je Hypernode vind je in onze Hypernode support documentatie.

Optimaliseer je afbeeldingen

Het optimaliseren van afbeeldingen is heel belangrijk en kan een groot verschil maken in de snelheid van je Magento webshop. Optimaliseer je afbeeldingen niet dan kan dit resulteren in een extreem langzame laadtijd. Het verkleinen van afbeeldingen kan veel tijd in beslag nemen, dus hebben we een handige tool, de Magento Image Optimizer, ontwikkeld die alle afbeeldingen in je shop voor je optimaliseert in slechts een paar stappen.

NB: MageReport.com controleert op een cronjob die je afbeeldingen optimaliseert. Als je slechts 1 keer handmatig je afbeeldingen hebt geoptimaliseerd dan wordt de check rood.

Stabiliteit

Zijn de Storefronts correct geconfigureerd?

Hypernode is cloud-based hosting, wat betekent dat uw IP kan veranderen. Om ervoor te zorgen dat je bezoekers je Magento shop nog steeds kunnen bereiken na een IP-wijziging, moet de DNS correct ingesteld zijn. Met n98-magerun kun je zien welke storefronts zijn geconfigureerd in je webshop:

n98-magerun sys: store: config: base-url: list
Deze tool toont de geconfigureerde storefronts in je shop en de storecode. In MageReport Premium kun je controleren of de DNS correct is geconfigureerd.

Let op! Als je Cloudflare gebruikt dan geeft de check aan dat je storefronts niet correct zijn geconfigureerd en dat je shop niet live is. Op dit moment kan MageReport niet detecteren of een shop Cloudflare gebruikt, dus kun je deze melding negeren.

Grafieken

De meeste grafieken geven je meer specifieke informatie over een bepaalde check.

PHP-verzoeken per minuut

Deze grafiek toont het gemiddelde aantal PHP-requests per minuut. Die requests komen van zowel bezoekers als bots die op webpagina’s komen. De oranje lijn geeft het aantal verzoeken gedaan door bots aan. Bots en crawlers nemen veel resources in beslag, vooral in Magento, en kunnen ervoor zorgen dat je shop langzamer is. Lees in de Hypernode support documentatie hoe je je shop kunt optimaliseren door deze bots en crawlers te blokkeren dan wel te reguleren.

Gemiddelde PHP response-tijd (seconden)

Hoe sneller een pagina wordt geladen, hoe langer bezoekers op je website blijven. De gemiddelde PHP response-tijd grafiek laat de responsetijd in seconden zien, dus hoe lang het duurt voordat de pagina’s worden geladen. Een goed geoptimaliseerde Magento shop moet in staat zijn om de reactietijd onder 1 seconde te houden.

Een goede tool om eventuele bottlenecks verder te analyseren en de reactietijd te verbeteren, is New Relic.

Langlopende processen

Deze grafiek laat de duur van langlopende processen zien. We raden je aan om FPM-processen binnen 5 tot 10 minuten af te ronden, SQL-processen niet langer dan 60 minuten te laten duren en SSH-processen niet langer dan 24 uur. Als de duur van een proces langer is dan ons advies, zoek dan uit waarom het proces zo lang duurt. Langlopende processen of vastgelopen processen zijn vaak het gevolg van fouten in je PHP-code, een ontbrekende index (in SQL) of een deadlock. Lees meer over hoe je langlopende processen kunt stoppen in het Hypernode support documentatie artikel ‘Identifying and stopping long running processes’.

CPU gebruik

Als de lijn in deze grafiek hoger dan 50% is dan heeft je Hypernode het erg druk. Als je Hypernode veel resources gebruikt, controleer dan of er een verhoging is in het aantal web requests (de grafiek PHP-verzoeken per minuut). Een periodieke cronjob kan ook een toename in CPU-gebruik veroorzaken. Het optimaliseren van je Hypernode met caching tools zoals Varnish en Redis helpt het CPU-gebruik te verminderen. Kun je geen verbetering aanbrengen in het aantal requests of in de inzet van caching, upgrade dan naar een grotere Hypernode als je shop consequent meer dan 50% van de beschikbare CPU gebruikt.

Redis geheugen in gebruik

In deze grafiek zie je het percentage van het geheugen dat door Redis wordt gebruikt en de hitratio ( het percentage van de verzoeken die uit de Redis-cache wordt gehaald). Hoe meer data in de cache worden opgeslagen, hoe meer het geheugengebruik toeneemt. Het geheugengebruik neemt af wanneer verlopen cache-items worden verwijderd. Rode verticale lijnen (niet altijd zichtbaar), betekenen dat je cache vol was en dat Redis de minst opgevraagde items heeft verwijderd. Dit kan ook gebeuren wanneer volgens de grafiek minder dan 100% wordt gebruikt. Dit komt omdat de grafiek je het gemiddelde gebruik (in %) per week laat zien.

Upgrade graag naar een grotere Hypernode als je meer Redis geheugen gebruikt dan zit inbegrepen zit in het Hypernode-pakket dat je afneemt. Als al het beschikbare geheugen in gebruik is, verwijdert Redis cache-items om geheugen vrij te maken en dat kan leiden tot een lagere hitratio, afhankelijk van je configuratie.

31