Wanneer je een wachtwoord hebt ingesteld voor de backend van je Magento shop is het achteraf niet mogelijk om dit wachtwoord op te vragen. Je Magento wachtwoord wordt namelijk versleuteld opgeslagen en is dan ook lastig te achterhalen. Het is wel mogelijk om een nieuw wachtwoord aan te maken voor je account zodat je weer kunt inloggen in de backend van je Magento shop. Dit kan op drie manieren:

• De wachtwoord vergeten methode
  • Je wachtwoord wijzigen via de Magento backend
  • Je wachtwoord instellen via de Magento database

In dit artikel leggen we de bovengenoemde methodes uit, zodat jij zo snel mogelijk weer aan de slag kunt met je Magento webshop.

De wachtwoord vergeten methode

1. Ga naar het inlogscherm van je Magento shop
  2. Klik op de Forgot your password? link (zie afbeelding 1)
  3. Vul je e-mailadres in en klik op Retrieve Password (zie afbeelding 2).
  4. Je ontvangt nu een e-mail. Klik op de knop RESET PASWORD  in de e-mail.
  5. Vul tweemaal je nieuw wachtwoord in en klik op Reset Password (zie afbeelding 3).
  6. Je wachtwoord is opnieuw ingesteld en je kunt weer inloggen

Afb. 1 Klik op Forgot your password
Afb. 1 Klik op Forgot your password

Afb.2 Retrieve Password
Afb.2 Retrieve Password

Afb.3 Reset Password
Afb.3 Reset Password

Wachtwoord wijzigen via de Magento backend

1. Log in de backend van je Magento webshop.
  2. Klik in het menu op System -> My Account (zie afbeelding 4).
  3. Wijzig hier je wachtwoord.
  4. Klik op Save Account om je wijziging op te slaan.

Afb.4 Klik op System -> My AccountAfb.4 Klik op System -> My Account

Wachtwoord instellen via de Magento database

1. Login op het Service Panel
  2. Selecteer je domeinnaam.
  3. Klik op het tabblad Instellingen.
  4. Klik op de optie PHPMyAdmin.
  5. Klik op Databases en klik op de gebruikte database
  6. Klik op SQL.
  7. Gebruik het volgende commando om je wachtwoord te wijzigen:
    UPDATE `admin_user` SET `password` = MD5('123456') WHERE `username` = 'admin';
    1. Pas 123456 aan naar het wachtwoord dat je wilt gebruik en pas admin aan naar de gebruikte username.
  8. Klik op Go (of Start) en sla de wijziging op
  9. Je kunt nu weer inloggen met het aangepast wachtwoord.