Maak je gebruik van de mailservers en webmail van Byte? Dan heb je misschien al gemerkt dat je tegen beperkingen aanloopt. De webmail biedt helaas niet alle features aan die je zou verwachten van een e-mailsysteem. We raden je daarom aan om gebruik te maken van alternatieve e-mailsystemen met meer mogelijkheden. In dit artikel leggen we uit welke e-mailsystemen we aanraden.

Overstapservice van Byte

In ons Service Panel hebben we het mogelijk gemaakt om te kunnen switchen naar een aantal alternatieve mailsystemen; G-Suite Apps en Zoho Mail .Wij hebben hiervoor een speciale overstapservice gemaakt waarmee je in een aantal stappen kunt overstappen. Meer informatie over deze systemen en hoe je kunt overstappen vind je hieronder:

G-Suite

Google Apps

afb. 2 G-Suite

Met G-Suite is het mogelijk je eigen domeinnaam aan je Google account te koppelen en hier dan een e-mailadres van te gebruiken. Daarnaast biedt het handige extra’s als Agenda en Docs (online storage ruimte).

Handleiding: E-mail in G-Suite instellen

Zoho Mail

Welkom bij Zoho Mail

afb. 4 Zoho Mail

Zoho Mail is de webmail van Zoho, bedoeld voor zakelijk gebruik (3 gratis gebruikers). Voor consumenten is er ook een gratis versie beschikbaar. Zoho Mail-adressen eindigen op @zoho.com. Zoho Mail is ook te gebruiken in het Nederlands en is qua functieomvang vergelijkbaar met Gmail.
Handleiding: Zoho Mail Instellen

Alternatieven zonder overstapservice van Byte

Gmail

Gmail is gratis en heeft naast e-mail ook agenda en tekstverwerking (Google Docs).
Een aantal andere voordelen van Gmail:

  • Zeer handige en snelle webinterface.
  • Gmail heeft een handige en uitgebreide zoekfunctie.
  • Veel storage (5+ GB) dat ook nog verder is uit te breiden.
  • De spamfilters en organisatiefuncties van Gmail zijn zeer uitgebreid.
  • Gmail werkt met een speciaal ontworpen filesysteem (voor e-mail) en heeft daarom geen last van de grote aantallen waar providers als Byte wel problemen mee hebben.
  • Superhandig met iPhone en Android.

Handleiding: Byte e-mailadressen in Gmail gebruiken

Hosted Exchange

Een ander alternatief is Exchange in de cloud. Exchange is van oudsher het meest gebruikte en meest uitgebreide systeem voor e-mail, agenda en contacten. Microsoft werkt met duidelijke roadmaps en is een degelijke partij. Zowel Office, als mail, als agenda naar de cloud? Dit kost e60 per gebruiker per jaar.
Voor meer informatie kun je terecht op Microsoftpagina Buy Small Business

Zimbra

Open source alternatief voor Outlook. Vooral voor bedrijven met 3+ medewerkers die lokaal en thuis met mail en agenda willen werken. Voor meer informatie kun je terecht op Zimbra.com.

41