Outlook.com is net als Gmail een gratis webgebaseerde e-maildienst. Deze wordt aangeboden door Microsoft. Het is de meest gebruikte e-mailservice ter wereld, met meer dan 360 miljoen gebruikers. Aangezien Windows Live Mail niet meer aangeboden wordt door Microsoft zien we dat er meer klanten nu overstappen op Outlook.com om hun eigen e-mailadres te kunnen gebruiken.

In dit artikel leggen we uit hoe je in Outlook.com een Byte e-mailadres kan toevoegen.

Maak een account aan bij Microsoft

Om te beginnen moet je eerst een account aanmaken om gebruikt te kunnen maken van Outlook.com (of je logt gewoon in als je al een account hebt). Klik bovenaan op Create account. Je vult je gegevens in en je drukt op Account aanmaken (zie afbeelding 1).

Vul je gegevens in

Afb.1 Vul je gegevens in

Nadat je dit allemaal ingevuld hebt, moet je nog een laatste paar checks doorlopen (zie afbeelding 2).

De laatste stappen

Afb.2 De laatste stappen

Klik vier keer op het pijltje rechts om het account definitief aan te laten maken (zie afbeelding 3)

Bijna klaar

Afb.3 Bijna klaar

Klik op Laten we aan de slag gaan om je nieuwe Outlook.com account te openen.

Voeg je Byte e-mailadres toe

• Klik op het tandwiel-icoontje.
  • Klik op Verbonden accounts.
Klik op Verbonden Accounts

Afb. 4 Klik op Verbonden Accounts

• Klik op Andere e-mailaccounts (zie afbeelding 5)
Klik op Andere accounts

Afb.5 Klik op Andere e-mailaccounts

• Vul je weergavenaam, je e-mailadres en je wachtwoord in (zie afbeelding 6).
Vul je e-mailgegevens in

Afb. 6 Vul je e-mailgegevens in

• Selecteer of je een nieuwe map wilt gebruiken voor je Byte e-mailadres of de huidige mappen wil gebruiken.
  • Vink Accountinstellingen (POP-/IMAP-account of account voor alleen verzenden) handmatig configureren aan.
  • Klik op OK.
  • Selecteer of je IMAP of POP wilt gebruiken.
Kies voor IMAP of POP

Afb. 7 Kies voor IMAP of POP

• Klik op OK.
  • Vul je servergegevens in (zie afbeelding 8):
    Stel de inkomende- en uitgaande mailserver in

Afb. 8 Stel de inkomende- en uitgaande mailserver in

• Inkomende (IMAP-)server: imap.byte.nl (IMAP) of pop.byte.nl (POP)
    • Inkomende serverpoort: 993 (IMAP) of 995 (POP)
    • Verificatie: Basis
    • Versleuteling: SSL
    • Uitgaande (SMTP-)server: smtp.byte.nl
    • Uitgaande serverpoort: 587 of 2525
  • Klik op OK.

Hoera! Het account is nu verbonden en de e-mails zullen verschijnen onder een eigen map onder je Postvak IN (zie afbeelding 9).

Byte e-mailadres is ingesteld

Afb. 9 Byte e-mailadres is ingesteld

Verwijder je account

Mocht je een van je verbonden accounts willen verwijderen, gebruik dan onderstaande stappen:

• Klik op het tandwiel-icoontje.
  • Klik op Verbonden accounts.
  • Selecteer het e-mailadres dat je wilt verwijderen
  • Klik op het prullenbak-icoontje
  • Klik op JA om het account te verwijderen

E-mail account verwijderen

Afb. 10 E-mail account verwijderen

• Het e-mailaccount is nu verwijderd!