Let op! Byte levert geen inhoudelijke support op het instellen van externe e-mailprogramma’s. Heb je onderstaande stappen doorlopen en werkt verzenden of ontvangen niet in je e-mailclient? Los dan je probleem op met onze E-mail probleemoplosser.

Outlook 2016 is een onderdeel van het Microsoft Office 2016 pakket en is een populair programma om e-mails te kunnen versturen en ontvangen. In dit artikel leggen we uit hoe je een nieuw e-mailaccount kunt aanmaken in Outlook 2016.

Voordat je verder gaat is het handig om de volgende gegevens gereed te hebben:

• Je e-mailadres van Byte waar je de mail van wilt ophalen (voorbeeld: piet@byte.nl).
  • De naam van de mailbox die je wilt ophalen (voorbeeld: mail000). Dit gebruiken we als gebruikersnaam in Outlook.
  • Het wachtwoord van de mailbox

Maak een nieuw e-mailaccount aan

1. Start Outlook 2016.
  2. Ga naar Bestand > Accountinstellingen > Accountinstellingen(zie afbeelding 1)
  3. Klik op Nieuw… (zie afbeelding 2)
  4. Vul je Byte e-mailadres in. Klik op Geavanceerde opties en vink ik wil mijn account handmatig instellen aan. (zie afbeelding 3)
  5. Klik op Verbinding maken.
  6. Kies voor POP of IMAP (zie afbeelding 4)

Afb.1 Klik op Accountinstellingen

Afb.2 Klik op Nieuw

Afb.3 E-mail invullen en verbinding maken

Afb.4 Kies voor POP of IMAP

Stel je IMAP/POP e-mail instellingen in

INKOMENDE E-MAIL

Als je gekozen hebt voor IMAP:

Server: imap.byte.nl  Poort: 993
Versleutelingsmethode: SSL/TLS
Vink uit: Aanmelding via beveiligd-wachtwoordverificatie (SPA) vereisen

Als je gekozen hebt voor POP:

Server: pop.byte.nl  Poort: 995
Versleutelingsmethode: SSL/TLS
Vink uit: Aanmelding via beveiligd-wachtwoordverificatie (SPA) vereisen

UITGAANDE E-MAIL

Server: smtp.byte.nl   Poort: 25 (of 2525 als 25 niet werkt)
Versleutelingsmethode: Geen
Vink uit: Aanmelding via beveiligd-wachtwoordverificatie (SPA) vereisen

1. Vul bovenstaande instellingen in en klik op Volgende(zie afbeelding 5)
  2. Er opent zich een scherm waarin gevraagd wordt om een wachtwoord in te voeren. Laat dit veld leeg en klik op Verbinding maken (zie afbeelding 6)
  3. LET OP: Er opent zich één twee of drie keer een scherm, hier dien je elke keer de gebruikersnaam (voorbeeld: mail000) en wachtwoord aan te passen. Standaard zet Outlook je e-mailadres er neer, dat is dus fout. Vink ook elke keer aan: Het wachtwoord opslaan in de wachtwoordenlijst(zie afbeelding 7)
  4. Je kunt nu gebruik maken van Outlook 2016 om e-mails te versturen/ontvangen.

Afb.5 Instellingen als je voor imap gekozen hebt.

Afb.6 Laat het wachtwoord veld leeg en klik op verbinding maken.

Afb.7 Popup welke verschijnt als je op Verbinding maken geklikt hebt.

E-mailaccount verwijderen/toevoegen

Wanneer je een van je e-mailaccounts wilt verwijderen, gebruik je de volgende stappen:

1. Ga naar Bestand > Accountinstellingen
  2. Klik op Accountinstellingen.
  3. Selecteer het e-mailaccount en klik op de Verwijderen knop.
  4. Je e-mailaccount is nu verwijderd en je kunt met de knop Nieuw een nieuw e-mailaccount instellen.