Let op!  Byte levert geen inhoudelijke support op het instellen van externe e-mailprogramma’s. Heb je onderstaande stappen doorlopen en werkt verzenden of ontvangen niet in je e-mailclient? Los dan je probleem op met onze E-mail probleemoplosser.

Als Windows gebruiker kun je e-mail ophalen via de Mail app. Hiermee kun je verschillende externe e-mail accounts koppelen (outlook, Office 365) maar ook normale e-mailadressen. Heb je een e-mailadres bij Byte aangemaakt, dan kun je met de mail app van Windows ook je mail ophalen en verzenden.
Dit artikel legt uit hoe je precies je Byte e-mailadres kunt instellen in de Mail app van Windows

Maak een e-mail account aan

1. Open de Mail App.
    2. Klik linksboven op het icoontje (drie strepen) en klik op Accounts.

Afb.1 Ga naar Accounts

Afb.1 Ga naar Accounts

3. Klik op Account toevoegen.

Afb.2 Voeg een account toe

Afb.2 Voeg een account toe

4. Klik op Ander account.

Afb.3 Klik op Ander account

Afb.3 Klik op Ander account

5. Vul je e-mailadres en wachtwoord in.

Afb.4 Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Afb.4 Vul je e-mailadres en wachtwoord in

6. Klik tweemaal op Aanmelden tot je Geavanceerd in je scherm ziet staan
    7. Vul nu de volgende gegevens in
Afb.5 Stel je inkomende instellingen in

Afb.5 Stel je inkomende instellingen in

Accountnaam: Hier vul je een naam in zodat je het account herkent
Uw naam: Hier vul je jouw eigen naam in.
Server voor binnenkomende e-mail: Hier vul je pop.byte.nl of imap.byte.nl in
Accounttype: hier kies je voor POP3 of IMAP4

Afb.6 Stel je inkomende instellingen in

Afb.6 Stel je inkomende instellingen in

E-mailadres: hier vul je het e-mailadres in
Gebruikersnaam: hier vul je de naam van je mailbox in (domei000)
Wachtwoord: hier vul je het wachtwoord behorende aan je mailbox in. Mailbox wachtwoord kwijt?
Server voor uitgaande e-mail (SMTP): hier vul je smtp.byte.nl in

Afb.7 Stel je uitgaande instellingen in

Afb.7 Stel je uitgaande instellingen in

Op de server voor uitgaande e-mail is verificatie vereist: deze vink je aan
Zelfde accountgegevens gebruiken voor verzenden van e-mail: deze vink je aan
SSL vereisen voor inkomende e-mail: deze vink je aan
SSL vereisen voor uitgaande e-mail: deze vink je aan

• Klik op Aanmelden.
  • Je account is toegevoegd! Klik op Gereed om ermee aan de slag te gaan

E-mail account verwijderen/toevoegen

Volg onderstaande stappen om een e-mailaccount te verwijderen:

1. Klik linksonder op het Instellingen icoontje.
  2. Klik rechts op Accounts beheren.
  3. Klik op je accountnaam.
  4. Klik op Account verwijderen.
  5. Klik op Verwijderen en je account is verwijderd.

Wanneer je een extra account wilt toevoegen, volg je de volgende stappen:

1. Klik linksonder op het Instellingen icoontje.>
  2. Klik rechts op Accounts beheren.
  3. Klik op Account toevoegen en je kunt een extra account toevoegen