We raden je aan om eens in de zoveel tijd een export te maken van al je e-mail. Zo weet je zeker dat wanneer er iets misgaat je nog al je e-mail extern hebt opgeslagen. Het maken  van een e-mail export doe je met je e-mailcliënt.
In dit artikel leggen we uit hoe je met een aantal veel voorkomende e-mailcliënts en onze eigen webmail applicatie een export van je huidige e-mail kunt maken.

Een e-mail export maken van Webmail van Byte

In de webmail van Byte is het niet mogelijk om al je e-mail in één keer te exporteren. Het is wel mogelijk om losse e-mails op te slaan:

1. Log in op de webmail applicatie van Byte.
  2. Klik op een e-mail.
  3. Selecteer bij het menu item Meer de optie Opslaan (.eml) (zie afbeelding 1).

afb. 1 E-mail exporteren in de webmail

afb. 1 E-mail exporteren in de webmail

Er wordt dan een .eml bestand gemaakt waar het specifieke mailtje in opgeslagen is. Dit .eml bestand kun je vervolgens weer importeren in je e-mail cliënt.

Let op! In de webmail van Byte kun je geen e-mail importeren.

Een e-mail export maken van Microsoft Outlook (2010)

In Outlook kun je je Postvak In op te slaan als een .pst bestand. Je kunt dit bestand dan gebruiken om je e-mail te exporteren naar een andere e-mail cliënt. Hieronder staat hoe je deze export kunt maken:

1. Klik op het tabblad Bestand.
  2. Klik op Opties (zie afbeelding 2)
  3. Klik op Geavanceerd.
  4. Klik op Exporteren onder het kopje Exporteren (zie afbeelding 3).
  5. Selecteer Naar een bestand exporteren en klik op Volgende (zie afbeelding 4).
  6. Selecteer Outlook-gegevensbestand (.pst) en klik op Volgende (zie afbeelding 5).
  7. Geef de locatie op waar het .pst bestand opgeslagen wordt en hoe deze gaat heten (zie afbeelding 6).
  8. Klik op Volgende.
  9. Selecteer de map(pen) waar je een export van wilt hebben.
  10. Klik op Volgende.
  11. Het .pst bestand wordt nu gemaakt en geplaatst op de eerder opgegeven locatie.

Een e-mail export maken van Mozilla Thunderbird

Thunderbird heeft zelf geen Export functie, dus hier moet je een plug-in voor gebruiken. Enkele voorbeelden hiervan zijn:

Een e-mail export maken van Mac Mail

Via Mac Mail kun je een map exporteren en opslaan als een .mbox bestand. Hiervoor volg je de volgende stappen:

1. Selecteer de map.
  2. Klik op het menu item Mailbox.
  3. Klik op Export.
  4. Selecteer een locatie om het bestand op te slaan.
  5. Klik op Opslaan.