Let op!  Byte levert geen inhoudelijke support op het instellen van externe e-mailproviders. Heb je onderstaande stappen doorlopen en werkt verzenden of ontvangen niet in je e-mailclient? Neem dan contact op met je e-mailprovider.

Met Office 365 van Microsoft heb je een complete omgeving voor je e-mail, agenda en documenten. Je kunt je domeinnaam koppelen aan het systeem van Microsoft, zodat alle e-mail van en naar je eigen domeinnaam gaat.

In dit artikel kun je lezen hoe je een domein wat je bij ons host kunt toepassen om gebruik te maken van Office 365 in een aantal stappen. Wij zullen ons hierbij dan ook vooral richten op het instellen van Office 365.

Disclaimer: Office365 verandert haar interface voortdurend. We proberen dit artikel zo up-to-date mogelijk te houden. Loop je echter tegen een wijziging aan die we hier nog niet doorgevoerd hebben? Laat het graag weten via support@byte.nl.

Maak een account aan

1. Ga naar de Office 365 website.
  2. Klik op Zie abonnementen en prijzen.

Check de abonnementen

Check de abonnementen

3. Klik op Gratis proefversie onder Office 365 Business
  4. Vul je persoonlijke gegevens in en klik op Volgende

Maak een account aan

Maak een account aan

5. Vul je accountgegevens in en klik op Volgende.

Geef je inloggegevens op

Geef je inloggegevens op

6. Vul je mobiele nummer in en klik op Sms me.

Stuur een SMS

Stuur een SMS

7. Vul je verificatiecode in en klik op Mijn account aanmaken.

Vul je verificatiecode in

Vul je verificatiecode in

8. Klik op U bent klaar om aan de slag te gaan.

Voeg een domein toe

1. Klik op Beheerder.

Klik op Beheerder

Klik op Beheerder

2. Klik op Domeinen voor uw website en e-mail beheren.

Klik op Domeinen beheren

Klik op Domeinen beheren

3. Klik op Domein toevoegen.
  4. Klik op Aan de slag.
  5. Vul je domeinnaam in en klik op Volgende.

Geef je domeinnaam op

Geef je domeinnaam op

6. Kopieer de verificatie string (ziet eruit als MS=ms#########)
  7. Open een nieuw tabblad en log in via het Service Panel.
  8. Ga naar de DNS instellingen van je domein (Instellingen > DNS).
  9. Voeg een nieuw TXT record toe en vul bij Content je verificatie string (ziet eruit als MS=ms#########) in.
  10. Keer terug naar het andere tabblad en klik op Ja, ik heb de record toegevoegd.
  11. Klik op Voltooien om verder te gaan met de volgende stap.

Werk de bestaande e-mailadressen van Office 365 bij

1. Selecteer je aangemaakte gebruiker en klik op Geselecteerde gebruikers bijwerken.
  2. Klik op Volgende.
  3. Je kunt nu nieuwe gebruikers toevoegen of je slaat deze stap over door op slaat u deze stap over te klikken

Voeg gebruikers toe aan Office 365

1. Vul de gegevens in voor de nieuwe gebruiker.
  2. Klik op Deze gebruikers toevoegen.
  3. De gebruiker(s) is/zijn toegevoegd.
  4. Klik op Volgende.

Werk de DNS-records voor je domein bij

• Selecteer Nee, ik heb een bestaande website of wil mijn eigen DNS-records beheren.

Beheer je eigen DNS

Beheer je eigen DNS

• Klik op Volgende.
  • Vink alle drie de opties aan en klik op Volgende.

Welke diensten gebruik je

Welke diensten gebruik je

• Voeg de DNS records toe via het Service Panel van Byte:
Name Type Content Prio TTL
domein.nl MX domein-nl.mail.protection.outlook.com (vervang smtp1.byte.nl) 10 3600
autodiscover.domein.nl CNAME autodiscover.outlook.com 3600
enterpriseregistration CNAME enterpriseregistration.windows.net 3600
enterpriseenrollment CNAME enterpriseenrollment.manage.microsoft.com 3600
lyncdiscover.domein.nl CNAME webdir.online.lync.com 3600
msoid.domein.nl CNAME clientconfig.microsoftonline-p.net 3600
sip.domein.nl CNAME sipdir.online.lync.com 3600
_sipfederationtls._tcp.domein.nl SRV 1 5061 sipfed.online.lync.com 100 3600
_sip._tls.domein.nl SRV 1 443 sipdir.online.lync.com 100 3600
domein.nl TXT v=spf1 include:spf.byte.nl include:spf.protection.outlook.com -all 3600
  • Let op dat je het oude SPF record zonder outlook credentials verwijdert om conflicten in je DNS te voorkomen.
  • Klik op Ja, ik heb de records toegevoegd
  • Klik op Voltooien en je bent klaar met het instellen van Office 365

Gefeliciteerd, je hebt je Office account gekoppeld aan je Byte account. Deze wijziging kan echter tot 72 uren duren tot het is verwerkt in het systeem van Office 365.

Let op! Indien je e-mailboxen en e-mailadressen bij Byte had aangemaakt, dan dien je deze te verwijderen. Kijk voor een uitleg bij E-mailboxen en e-mailadressen bij Byte verwijderen.

Heb je nog vragen over de werking van Office 365? Dan kun je het beste terecht op de Office 365 Community.