Er zijn verschillende mogelijkheden om je mail te lezen. Als je e-mail via Byte loopt, kun je ook gebruik maken van onze webmail dienst: webmail.byte.nl . Programma’s die je kunt gebruiken om je mail te lezen zijn bijvoorbeeld: Outlook, Thunderbird en Mac Mail, maar ook met je mobiele telefoon wil je misschien je mail kunnen lezen. We leggen in dit artikel uit hoe je mailt kunt bekijken middels webmail en via verschillende maildiensten.

E-mail lezen op onze webmail

Webmail is de algemene benaming voor een webapplicatie die het mogelijk maakt om e-mail te gebruiken via een webgebaseerde gebruikersinterface en is op dezelfde wijze te gebruiken als een gewone website. Hierdoor is het mogelijk om overal ter wereld gebruik te maken van e-mail zonder een apart e-mailprogramma te hoeven installeren. Het nadeel van webmail is dat er geen mogelijkheid is om adressen op te slaan in een adresboek.

  • Onze webmail kun je vinden op webmail.byte.nl. Inloggen doe je met je gebruikersnaam en e-mailwachtwoord die je hebt gekregen na het aanmaken van je e-mailadres op het Service Panel. Wachtwoord vergeten? Maak een nieuwe aan via het Service Panel.
  • Meer informatie over het gebruik van webmail kunt u vinden op de pagina Webmail.

E-mail lezen met een e-mailprogramma

Met een e-mailprogramma, zoals Microsoft Outlook of Mozilla Thunderbird, kun je je e-mail vanaf onze server af halen en op je eigen computer of mobiele telefoon zetten. Let wel op; wanneer je berichten via een e-mailprogramma download, staan deze niet meer op de server (je kunt dit met behulp van de opties wel wijzigen). Een groot voordeel is dat je je e-mail na het binnenhalen offline kunt inzien.

  • Onder de categorie Mail instellingen kun je algemene informatie vinden over hoe je jouw e-mailprogramma kunt instellen op je computer of mobiele telefoon.
  • Wanneer je gebruik wilt maken van de eenvoudige inkomende mailserver, stel je de POP server in, met als servernaam pop.byte.nl. Zie de pagina POP voor meer informatie hierover.
  • Wanneer je gebruik wilt maken van de uitgebreidere, maar ingewikkeldere inkomende mailserver, stel je de IMAP server in, met als servernaam imap.byte.nl. Zie de pagina IMAP voor meer informatie hierover.

Relevante andere pagina’s:

5314