Let op!  Byte levert geen inhoudelijke support op het instellen van externe e-mailprogramma’s. Heb je onderstaande stappen doorlopen en werkt verzenden of ontvangen niet in je e-mailclient? Los dan je probleem op met onze E-mail probleemoplosser.

Dit artikel legt uit hoe je een spamfilter regel kunt instellen in het e-mailprogramma Thunderbird. Wanneer je last hebt van spam, kun je een spamfilter instellen op het Service Panel (zie hiervoor de pagina Spam Filter).

Je kunt de Byte spamfilter zo instellen dat de e-mails met een hoge spamscore gemarkeerd worden met de tekst ***SPAM*** in de onderwerp regel. Deze e-mails kun je vervolgens, door middel van het instellen van een filter regel in Thunderbird, in een aparte folder laten bezorgen. Hierdoor kun je alle spam berichten op een centrale plek opslaan.

Instellen van de spamfilter op het Service Panel

Als je gebruik maakt van de mailservers van Byte kun je de spamfilter zelf instellen op het Service Panel met behulp van dit stappenplan:

1. Log in op het Service Panel.
  2. Selecteer de gewenste domeinnaam.
  3. Ga naar het tabblad Instellingen.
  4. Klik op de optie E-mail.
  5. Klik op het virus- en spamfilterinstellingen icoontje die achter elke e-mailbox staat (zo kun je dit voor elke e-mailbox apart instellen).
  6. Op de virus- en spamfilter instellingen pagina kun je door middel van het dropdownmenu kiezen voor verschillende gradaties van markeren en/of blokkeren. We adviseren de volgende instelling:
    1. Markeer spam: Hoog. Zo wordt het grootste deel van de spam (ongeveer 98%) gemarkeerd in de onderwerp-regel en kun je deze door je e-mailprogramma apart laten zetten (zie uitleg hierboven).
    2. Blokkeer spam: Laag. Zo wordt alleen overduidelijke spam geblokkeerd en is de kans dat je een goede e-mail kwijtraakt verwaarloosbaar

Kijk voor meer informatie in het artikel SpamFilter instellen/gebruiken

Instellen spamfilter Thunderbird

1. Klik op het icoontje rechtsboven Thunderbird.
  2. Ga naar Berichtenfilters > en klik op Berichtenfilters (zie afbeelding 1).
  3. Klik op Nieuw (zie afbeelding 2).
  4. Geef bij Filternaam een naam op waaraan je de filter later kunt herkennen (zie afbeelding 3).
  5. Selecteer de optie Moet voldoen aan één van het volgende.
  6. Vul in het invoerveld naast Onderwerp bevat het volgende in: ***SPAM***
  7. Onder het kopje Deze actie uitvoeren en naast Berichten verplaatsen naar geef je op in welke map de berichten verplaatst moeten worden.
  8. Klik op OK en de filter is ingesteld.

Klik op Berichtenfilters
afb. 1 Klik op Berichtenfilter

Klik op Berichtenfilters
afb. 2 Klik op Nieuw
Klik op Berichtenfilters
afb. 3 Stel de filterregel in.

Relevante andere pagina’s