E-mail instellen Android Tablet

Tags: e-maile-mailclient

Let op!  Byte levert geen inhoudelijke support op het instellen van externe e-mailprogramma’s. Heb je onderstaande stappen doorlopen en werkt verzenden of ontvangen niet in je e-mailcliënt? Los dan je probleem op met onze E-mail probleemoplosser.

Dit artikel legt uit hoe je de Byte mailservers kunt instellen op een Android tablet. Voordat je verder gaat is het handig om de volgende gegevens gereed te hebben:

• Je e-mail adres van Byte waar je de mail van wilt ophalen (voorbeeld: piet@byte.nl).
  • De naam van de mailbox die je wilt ophalen (voorbeeld: mail000 )
  • Het wachtwoord van de mailbox

E-mailaccount aanmaken

Mail instellen op je Android tablet gebeurt via het E-mail programma. Om een account aan te maken volg je de volgende stappen:

1. Start het programma E-mail.
  2. Stel je e-mailadres en wachtwoord in.
  3. Klik op de knop Handm. Instellen (zie afbeelding 1)
  4. Klik op IMAP-account of POP3-account (zie afbeelding 2).
    Meer informatie over POP en IMAP
    Account gegevens invullen
    afb. 1 Account gegevens invullenProtocol keuze
    afb. 2 Kies een protocol

Inkomende en uitgaande mailserver

Je ziet nu 6 velden die je moet invullen. Wat je hier in moet vullen zijn je basisgegevens van je e-mailaccount.

Gebruikersnaam: De naam van je mailbox
Wachtwoord: Het wachtwoord van de mailbox Mailbox wachtwoord kwijt?
IMAP-server: imap.byte.nl of pop.byte.nl
Beveiligingstype: SSL
Poort: 993 (IMAP) of 995 (POP3)
Prefix IMAP-pad: Optioneel

Als je dit hebt ingevuld, tik je op de knop Volgende. Je vult nu de gegevens voor de uitgaande mailserver in.

SMTP server: smtp.byte.nl
Beveiligingstype: SSL
Poort: 587 (of probeer 2525 of 25)
Inloggen verplicht: Dit staat al ingevinkt
Gebruikersnaam: Staat al ingevuld
Wachtwoord: Staat al ingevuld

Tik nu op Volgende om naar het volgende scherm te gaan.

Controlefrequentie

In het volgende scherm kun je aangeven hoe vaak er gecontroleerd moet worden of er nieuwe mails aanwezig zijn (zie afbeelding 3). Je kunt ook een melding laten versturen wanneer er nieuwe e-mail binnenkomt en bijlagen in berichten automatisch laten downloaden wanneer je ze aanklikt.

Controlefrequentie
afb.3 Controlefrequentie

Account is ingesteld

Gefeliciteerd, je account is nu ingesteld. Je hoeft nu slechts nog twee velden in te vullen (zie afbeelding 4). Geef je account een naam, zodat je dit specifieke account makkelijk kunt herkennen als je meerdere e-mail accounts hebt. Geef ook een naam op waarmee je e-mails gaat versturen. Druk hierna op Gereed en je kunt aan de slag met je mail!

Account is aangemaakt
afb. 4 Account is aangemaakt