Let op! Byte levert geen inhoudelijke support op het instellen van externe e-mailprogramma’s. Heb je onderstaande stappen doorlopen en werkt verzenden of ontvangen niet in je e-mailclient? Los dan je probleem op met onze E-mail probleemoplosser.

Op deze pagina leggen we uit hoe je de Byte mailservers kunt instellen op een Windows Phone. Voordat je verder gaat is het handig om de volgende gegevens gereed te hebben:

• Je e-mailadres van Byte waar je de mail van wilt ophalen (voorbeeld: piet@byte.nl).
  • De naam van de mailbox die je wilt ophalen (voorbeeld: mail000)
  • Het wachtwoord van de mailbox

Aanmaken nieuwe e-mailaccount

E-mail instellen op de iPhone gebeurt via het Instellingen programma. Om een account aan te maken kun je de volgende procedure volgen:

1. Klik op Instellingen.
  2. Klik op e-mail & accounts onder het kopje accounts.

Afb.1 Klik op e-mail & accounts

Afb.1 Klik op e-mail & accounts

3. Klik op account toevoegen.
  4. Klik op ander account.

Afb.2 Klik op ander account

Afb.2 Klik op ander account

5. Vul de volgende gegevens in:
    E-mailadres: Hier vul je jouw e-mailadres in
    Wachtwoord: Hier vul je jouw wachtwoord in

Afb.3 Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Afb.3 Vul je e-mailadres en wachtwoord in

6. Klik op aanmelden.
  7. Klik op geavanceerd.
  8. Klik op internete-mail.

Afb.4 Klik op internete-mail

Afb.4 Klik op internete-mail

9. Vul de volgende gegevens in:
    Afb.5 Vul je gegevens in

Afb.5 Vul je gegevens in

Accountnaam: Geef je account een naam
    Uw naam: Vul hier je eigen naam in
    Server voor inkomende e-mail: Hier vul je pop.byte.nl of imap.byte.nl in
    Accounttype: Kies hier voor POP3 of IMAP4
    Gebruikersnaam: Vul hier de naam in van je mailbox

Afb.6 Vul je gegevens in

Afb.6 Vul je gegevens in

Wachtwoord: Vul hier het wachtwoord van je mailbox in
    Server voor uitgaande e-mail (SMTP): Vul hier smtp.byte.nl in
    Voor de uitgaande server is verificatie vereist: Vink deze optie aan
    Zelfde accountgegevens gebruiken voor verzenden van e-mail: Vink deze optie aan

Afb.7 Vul je gegevens in

Afb.7 Vul je gegevens in

SSL vereisen voor inkomende e-mail: Vink deze optie aan
    SSL vereisen voor uitgaande e-mail: Vink deze optie aan

10. Klik op aanmelden

E-mailaccount verwijderen

Wanneer je een van je e-mailaccount wilt verwijderen, volg je de volgende stappen:

• Klik op Instellingen.
  • Klik op e-mail & accounts onder het kopje accounts.
  • Klik op je account en klik op Verwijderen.
  • Klik nogmaals op Verwijderen om het account daadwerkelijk te verwijderen.