Let op!  Byte levert geen inhoudelijke support op het instellen van externe e-mailprogramma’s. Heb je onderstaande stappen doorlopen en werkt verzenden of ontvangen niet in je e-mailclient? Los dan je probleem op met onze E-mail probleemoplosser.

Op deze pagina wordt uitgelegd hoe je een spamfilter in Mac Mail kunt instellen.

Wanneer je last hebt van spam op je e-mailadressen aangemaakt bij Byte, kun je een spamfilter instellen op het Service Panel (zie hiervoor de pagina Spam Filter).

Wanneer je de Byte spamfilter zo hebt ingesteld dat deze e-mails met een hoge spamscore markeert met de tekst ‘SPAM’ in de onderwerp-regel, dien je je e-mailprogramma opdracht te geven deze e-mails te markeren.

Instellen van de spamfilter op het Service Panel

Als je gebruik maakt van de mailservers van Byte kun je de spamfilter zelf instellen op het Service Panel met behulp van dit stappenplan:

1. Log in op het Service Panel.
  2. Selecteer de gewenste domeinnaam.
  3. Ga naar het tabblad Instellingen.
  4. Klik op de optie E-mail.
  5. Klik op het virus- en spamfilterinstellingen icoontje die achter elke e-mailbox staat (zo kun je dit voor elke e-mailbox apart instellen).
  6. Op de virus- en spamfilter instellingen pagina kun je door middel van het dropdownmenu kiezen voor verschillende gradaties van markeren en/of blokkeren. We adviseren de volgende instelling:
    1. Markeer spam: Hoog. Zo wordt het grootste deel van de spam (ongeveer 98%) gemarkeerd in de onderwerp-regel en kun je deze door je e-mailprogramma apart laten zetten (zie uitleg hierboven).
    2. Blokkeer spam: Laag. Zo wordt alleen overduidelijke spam geblokkeerd en is de kans dat je een goede e-mail kwijtraakt verwaarloosbaar

Kijk voor meer informatie in het artikel SpamFilter instellen/gebruiken

Instellen spamfilter Mac Mail

• Klik op het menu Mail (in de horizontale navigatiebalk bovenaan je scherm, als je je mail programma open hebt staan).
  • Klik op de optie Voorkeuren.
  • Selecteer het tabblad ‘Reclame’. (zie afbeelding 1)

Zet nieuwe filter regel aan:.

• Vink het vakje Schakel filter voor ongewenste reclame in aan.
  • Onder het kopje Bij ontvangst van ongewenste reclame kies je voor de derde optie: Voer aangepaste taken uit.
  • Onder de kop: Pas het filter voor ongewenste reclame niet toe op…. kun je uitzonderingsgevallen aanvinken.
  • Klik op de knop geavanceerd. (zie ook afbeelding 1)

afbeelding 1

Geef SPAM kenmerken mee onder Geavanceerd

• Typ bij de beschrijving SPAM in (of iets dergelijks). (Zie ook afbeelding 2)
  • Bij Als voldaan is aan alle van de volgende voorwaarden doe je in de eerste regel het volgende:
    • Selecteer je de voorwaarde in het drop-down menu (door op de pijltjes te klikken). (Je kunt zoveel criteria meegeven als je wilt, door op een plusje te klikken. Verwijderen kun je doen door op het min-knopje te klikken)
  • Bij Worden de volgende taken uitgevoerd doe je in de eerste regel het volgende:
    • Selecteer een taak zoals: Stel kleur van het bericht in (door op de pijltjes te klikken) en kies wat jij het handigst vind.
  • Je kunt meerdere taken instellen door weer op het plusje te klikken.
  • Klik als laatst op OK.

afbeelding 2

Wanneer je nu SPAM ontvangt zal dit met de kenmerken die je hebt toegewezen binnenkomen. Als je bijvoorbeeld de kleur rood hebt meegegeven (tip, want dat valt op in je inbox!) zie je gelijk welke e-mails je gelijk kunt verwijderen of beter moet bekijken.

Relevante andere pagina’s: