Let op!  Byte levert geen inhoudelijke support op het instellen van externe e-mailprogramma’s. Heb je onderstaande stappen doorlopen en werkt verzenden of ontvangen niet in je e-mailcliënt? Los dan je probleem op met onze E-mail probleemoplosser.

Dit artikel legt uit hoe je een spamfilter in Outlook instelt. (Outlook versies 2007, 2010, 2013 en 2016).

Wanneer je last hebt van spam en de mailservers van Byte gebruikt, kun je ook een spamfilter instellen op het Service Panel (zie hiervoor de pagina Spam Filter). Je kunt de Byte spamfilter zo instellen dat de e-mails met een hoge spamscore gemarkeerd worden met de tekst SPAM in de onderwerp-regel. Deze e-mails kun je vervolgens, door middel van het instellen van een filter regel, in een aparte folder laten bezorgen. Hierdoor kun je alle spam berichten op een centrale plek opslaan.

Instellen van de spamfilter op het Service Panel

Als je gebruik maakt van de mailservers van Byte kun je de spamfilter zelf instellen op het Service Panel met behulp van dit stappenplan:

1. Log in op het Service Panel.
  2. Selecteer de gewenste domeinnaam.
  3. Ga naar het tabblad Instellingen.
  4. Klik op de optie E-mail.
  5. Klik op het virus- en spamfilterinstellingen icoontje die achter elke e-mailbox staat (zo kun je dit voor elke e-mailbox apart instellen).
  6. Op de virus- en spamfilter instellingen pagina kun je door middel van het dropdownmenu kiezen voor verschillende gradaties van markeren en/of blokkeren. We adviseren de volgende instelling:
    1. Markeer spam: Hoog. Zo wordt het grootste deel van de spam (ongeveer 98%) gemarkeerd in de onderwerp-regel en kun je deze door je e-mailprogramma apart laten zetten (zie uitleg hierboven).
    2. Blokkeer spam: Laag. Zo wordt alleen overduidelijke spam geblokkeerd en is de kans dat je een goede e-mail kwijtraakt verwaarloosbaar

Kijk voor meer informatie in het artikel SpamFilter instellen/gebruiken

Spamfilter in Outlook 2007 instellen

1. Klik op het menu-item Extra.
  2. Klik op de optie Regels en waarschuwingen.
  3. Klik op Nieuwe regel (zie afbeelding 1).
  4. Selecteer de optie Berichten met bepaalde woorden in het onderwerp naar een map verplaatsen(zie afbeelding 2).
  5. Klik bij Stap 2 op de link specifieke tekst.
  6. In het pop-up scherm geef je als woord ***SPAM*** op (zie afbeelding 3).
    li>Klik op Toevoegen.
  7. Klik op OK.
  8. Klik bij Stap 2 op de link naam map.
  9. Selecteer de map waar de e-mails naar verplaatst moeten worden.
  10. Klik een aantal keer op Volgende tot je een scherm ziet waar de je de regel een naam kunt geven (zie afbeelding 4).
  11. Vul bij stap 1 een naam in voor de regel (in het voorbeeld noemen we hem ***SPAM***)
  12. Vink de optie Deze regel nu toepassen op berichten die al aanwezig zijn in Postvak IN aan.
  13. Klik op Voltooien en alle oude berichten worden verplaatst naar de opgegeven map.
  14. Klik op OK om de wizard te sluiten. Je spamfilter is nu ingesteld.

Afbeelding 1
Afbeelding 1

Afbeelding 2
Afbeelding 2

Afbeelding 3
Afbeelding 3

Afbeelding 4

Afbeelding 4

Spamfilter in Outlook 2010 & 2013 instellen

1. Klik op het menu-item Regels (zie afbeelding 5).
  2. Klik op Regel maken.
  3. Vink de optie Onderwerp bevat’ aan ( zie afbeelding 6).
  4. In het invoerveld naast Onderwerp bevat vul je het volgende in: ***SPAM***
  5. Vink nu de optie E-mail naar map verplaatsen.
  6. Selecteer in het pop-up scherm de map waar je de bestanden naar wilt verplaatsen.
  7. Klik op OK.
  8. Vink de optie Voer deze regel nu uit op berichten die reeds in de huidige map aanwezig zijn’ aan (zie afbeelding 7).
  9. Klik op OK en de spamfilter is ingesteld.

Afbeelding 5

Afbeelding 2
Afbeelding 6

Afbeelding 3
Afbeelding 7

Spamfilter in Outlook 2016 instellen

1. Klik boven in het menu op Outlook en dan de optie Preferences
  2. Klik op Rules onder Email (zie afbeelding 8).
  3. Klik op het + icoontje
  4. Vul bij Rule name de naam in van je regel (zie afbeelding 9)
  5. Selecteer de parameter Contains en vul daarnaast ***SPAM*** in
  6. Selecteer bij Do the following de parameter Move message aan.
  7. Selecteer daarnaast Choose Folder en geef de folder op waar het bericht naartoe verplaats moet worden (zie afbeelding 10)
  8. Klik op OK en de regel staat ingesteld.

Afbeelding 8
Afbeelding 8

Afbeelding 9
Afbeelding 9

Afbeelding 10
Afbeelding 10

Relevante andere pagina’s: