Een e-mail foutmelding geeft aan dat je ofwel niet kan verzenden of ontvangen. De problemen die optreden bij e-mailen zijn helaas heel divers, maar we proberen zoveel mogelijk oplossingen te bieden. Doorloop eerst onze E-mail Probleemoplosser om een foutmelding in je e-mailprogramma op te lossen.

Lukt het niet het probleem middels de probleemoplosser op te lossen? In dit artikel geven we tekst en uitleg over de meest voorkomende e-mail foutmeldingen en problemen.

E-mail ophalen duurt lang

Wanneer je inbox erg vol is of je in één keer heel veel of grote e-mails ontvangt kan het erg lang duren. Je e-mailprogramma of internetverbinding heeft dan simpelweg moeite de hoeveelheid e-mail in te laden en/of op te halen. Het kan zijn dat iemand je een te grote mail toestuurt. Je e-mail client kan dan de ontvangst afbreken waarna er weer opnieuw begonnen wordt met ontvangen. Deze ‘loop’ blijft dan maar draaien. Log in op webmail en verwijder daar de e-mail met het te grote bestand.

Mijn e-mailprogramma loopt vast

Als je mailprogramma vastloopt, komt dit meestal door een programmafout.  Dit kan komen doordat er in een e-mail een te groot of foutief bestand is bijgevoegd. Het probleem kan opgelost worden deze e-mail(s) handmatig te verwijderen van onze server. Dat kun je doen via Webmail.

Blijft het probleem bestaan? Mail ons de onderstaande gegevens (vanaf een e-mailadres dat wel goed werkt) naar support@byte.nl:

  • Welke andere e-mailprogramma’s heb je al geprobeerd?
  • Wat is de exacte foutmelding? (stuur bij voorkeur een screenshot)
  • Treedt de fout altijd op of incidenteel?
  • Hoe lang duurt het voor de fout optreedt?
  • Heeft de fout zich in het verleden ook al voorgedaan?

Zie ook: E-mail problemen oplossen en doorgeven.

Veelvoorkomende foutmeldingen in Outlook

Outlook is één van de meest gebruikte e-mailprogramma’s en hieronder bespreken we de meest voorkomende foutmeldingen  in Outlook.

Foutmelding 0x800CCC0F

Dit is een bekend probleem van de virusscanner Norton Anti Virus. Het beste kun je contact opnemen met Norton voor een nieuwere versie of andere oplossing. Voor deze foutmelding is zelf een aparte website in het leven geroepen, omdat het zo vaak voorkomt. Zie daarom ook graag: 0x800ccc0f.nl

Foutmelding 0x800ccc0d

Als je deze foutmelding krijgt dan kan Outlook geen verbinding met de e-mailserver kan maken. Hiervoor zijn twee mogelijke oorzaken: (1) de verbinding met je ISP (inbelprovider, ADSL-provider) werkt niet goed of (2) de route naar de servers van Byte is niet goed. Voor deze foutmelding is ook een aparte webpagina gemaakt, omdat het zo vaak voorkomt. Zie daarom ook graag: 0x800ccc0d.nl

Relevante links

Meer informatie per e-mailprogramma:

00