CloudFlare is een CDN dienst waarmee je de performance van je website kunt verbeteren. Bij het instellen van CloudFlare wordt gevraagd om de nameservers bij Byte te wijzigen naar die van CloudFlare. Omdat dit bij ons NIET kan raden we je aan om de koppeling tussen Byte en CloudFlare met een CNAME record te regelen.

Let op! Wanneer je gebruikt wilt maken van een CNAME record bij CloudFlare moet je minstens een Business account bij CloudFlare afnemen. Dit pakket kost $ 200 per maand.

In dit artikel leggen we uit hoe je door middel van een CNAME record je domein/pakket bij Byte kunt koppelen met de diensten van CloudFlare.

Stuur een verzoek naar CloudFlare

Voordat je een account aanmaakt en een domein toevoegt, raden we je aan om eerst een verzoek naar CloudFlare te sturen voor het gebruiken van een CNAME record. Met het CNAME record kun je jouw domein koppelen aan de services van CloudFlare. Gebruik hiervoor het volgende formulier. Vul als onderwerp regel CNAME setup domein.nl in. Wijzig hierbij domein.nl voor jouw eigen domeinnaam.

Na enige tijd ontvang je (mits je verzoek goedgekeurd wordt) een e-mail van CloudFlare met daarin de aanwijzing om een TXT record toe te voegen. Wanneer je die ontvangt kun je verder met onderstaande stappen.

Maak een account aan bij CloudFlare

Sign Up Now!

afb. 1 Sign Up Now!
Maak een CloudFlare account aan

afb. 2 Maak een CloudFlare account aan
  1. Ga naar de website van CloudFlare.
  2. Klik op Sign Up Now(zie afbeelding 1).
  3. Vul je accountgegevens in.
  4. Klik op Create account now’’ (zie afbeelding 2).
  5. Je account is nu aangemaakt en je kunt je domeinnaam gaan toevoegen.

Voeg je domeinnaam toe

1. Vul je domeinnaam in.
  2. Klik op + Add website.
  3. Klik op Continue.
  4. Controleer je DNS instellingen en voeg de ontbrekende DNS records toe.
  5. Klik op I’ve added all missing records, continue.
  6. Je kunt nu een pakket gaan selecteren voor je account.

Kies een pakket

Kies voor het Business pakket

afb. 3 Kies voor het Business pakket
  1. Selecteer bij Plan het Business pakket ($200 per maand)’’’ (zie afbeelding 3).
  2. Vul je creditcard informatie in.
  3. Klik op Continue.
  4. Selecteer de gewenste SSL settings.
  5. Klik op Continue to the final step.
  6. Je komt nu op een pagina waarin je de nameservers moet aanpassen naar die van CloudFlare. Aangezien dit bij Byte niet kan, gaan we het regelen met een CNAME record.

Voeg een TXT record toe

Voeg een TXT record toe bij Byte

afb. 4 Voeg een TXT record toe bij Byte
  1. Open je e-mail met het TXT record dat CloudFlare gemaild heeft.
  2. Log in op het Service Panel.
  3. Selecteer je domeinnaam.
  4. Klik op het tabblad Instellingen.
  5. Klik op de optie DNS’’.
  6. Voeg nu een TXT record toe en vul als content de code in dat CloudFlare jou gemaild heeft.
  7. Log nu in bij CloudFlare met je gegevens.
  8. Klik op Continue setup.
  9. Klik op de domeinnaam die je hebt toegevoegd in je CloudFlare dashboard.
  10. Klik op Verify TXT record(zie afbeelding 4).
  11. Controleer je DNS instellingen en voeg de ontbrekende DNS records toe.
  12. Klik op I’ve added all missing records, continue’’.
  13. Je krijg nu een mailtje van CloudFlare voor het aanmaken van een CNAME record.

Voeg een CNAME record toe

1. Keer terug naar het Service Panel van Byte.
  2. Maak een CNAME record aan voor het gewenste subdomein. Bij content vul je zoiets in: sub.domein.nl.cdn.cloudflare.net.
  3. Je hebt nu alles goed ingevuld en je kunt aan de slag gaan met CloudFlare!

Let op! Afhankelijk van welk subdomein A record je gebruikt voor de CNAME moet je wellicht nog wat aanpassen aan de werking van je website. Zorg ervoor dat je website niet redirect naar je non-www A record, want dan verlaat je de diensten van CloudFlare en kom je weer bij ons terecht. In het geval van Magento, kun je het beste even je base-url controleren. Deze moet dan niet verwijzen naar http://domein.nl.