GTMetrix checkt je site op 50 richtlijnen die gehanteerd worden door Google (Pagespeed) en Yahoo (Yslow). Aan de hand van deze scan kun je zien welke onderdelen van je site je nog kunt optimaliseren (Pagespeed & Yslow), welke welke items worden geladen, hun omvang, de volgorde en de laadtijd per item (Timeline) en wat de impact van je aanpassingen is geweest (History).

Vragen die het meest gesteld worden, hebben we hieronder voor je uitgewerkt

Bij welke pakketten kan ik GTMetrix gebruiken?

GTmetrix is beschikbaar bij de Performance, Optimize en MCU pakketten.

Hoe werkt GTmetrix?

Voor een uitleg hoe je met GTmetrix aan de slag kunt, kun je terecht in het artikel Pagespeed & Yslow. Hier staat beschreven hoe je GTmetrix handmatig je site kan laten scannen en hoe je GTmetrix automatisch je site kunt laten scannen.

Ik kan op de pagina van GTmetrix ook een scan doen, wat is het voordeel van het gebruik via Byte?

Via het Service Panel kun je een scan inplannen. Je hoeft dan niet handmatig een scan te doen, maar krijgt eens in de zoveel tijd automatisch een rapport in je mail. Per ingepland rapport wordt een historie bijgehouden die in elk rapport wordt getoond.

Vanaf welke score is mijn site voldoende geoptimaliseerd?

Dit bepaal jij uiteraard zelf als klant. Hoe hoger je scoort, hoe beter het is.

Zowel Pagespeed als Yslow geven mij een A als score maar desondanks is mijn site nog steeds langzaam. Wat kan ik hier nog aan doen?

Je kunt dan met andere tools nog kijken wat er precies op je site gebeurd. Je kunt firebug gebruiken om te controleren hoe je pagina wordt ingeladen en met New Relic (beschikbaar bij Optimize en MCU pakket) kun je controleren welke bottlenecks er in je site zitten.

Ik heb de automatische scan ingesteld dat ik elke maand een e-mail met een PDF gemaild krijg. Op welke dag van de maand kan ik deze e-mail verwachten?

Maandelijkse mail versturen we op de 1e dag van de maand en de wekelijkse mail versturen we op elke maandag van de maand

Kan ik van al mijn sites een enkele PDF met alle resultaten krijgen?

Wanneer je handmatig een site scant kun je hiervan ook een PDF downloaden.

Kan ik dagelijks mijn website scannen en een rapport ontvangen?

Bij een Performance pakket kun je je site wekelijks of maandelijks laten scannen. Bij een Optimize pakket kun je naast wekelijks en maandelijks je website ook dagelijks laten scannen en hiervan dus ook dagelijks een rapport ontvangen.

Vanuit welk e-mailadres ontvang ik de e-mails van GTMetrix?

Deze e-mails worden verstuurd vanuit info@byte.nl

Ik heb een rapport van GTmetrix ontvangen maar snap niet hoe ik al die punten kan aanpakken. Kunnen jullie mij daarmee helpen?

Nee, we kunnen je niet helpen met de inhoud van je site. In het Online rapport (rapport op de site van GTmetrix) staat echter meer informatie over de aangegeven punten die jou geadviseerd worden. Lees vooral de informatie die ze daar hebben staan goed door.

Kan ik meerdere sites tegelijkertijd laten scannen om zodoende de verschillen qua optimalisaties te checken?

Nee, je kunt maar één site per keer scannen.

10