Bij Byte streven we ernaar onze klanten hosting te bieden waar zij geen omkijken naar hebben. Met deze gedachte bieden we vanaf januari 2014 als een van de eerste hosters in Nederland automatisch upgraden & downgraden aan op ons platform. Op deze manier heeft je site altijd beschikking over de ruimte die nodig is voor een optimale performance, hoef je niet zelf te bepalen wat je nodig hebt, en hoef je ook niet in de gaten te houden of je teveel of te weinig betaalt. Hoe automatisch up- en downgraden precies in z’n werk gaat leggen we in dit artikel uitgebreid uit. Heb je toch nog vragen? Stel ze ons via support@byte.nl.

Wat is automatisch up- en downgraden?

Automatisch up- en downgraden geldt voor Magento Basic & Pro pakketten en voor Secure, Performance en Optimize pakketten. Wanneer je site groeit schalen we bij wat je nodig hebt in de vorm van Building Block(s). Heb je flink opgeruimd? Dan halen we die extra’s ook automatisch weer weg.

We houden ook de serverbelasting (BPU) in de gaten. Per pakket hanteren we een heel ruim fair use limiet. In principe heb je meer dan genoeg aan deze resources. Mocht 3 maanden lang blijken dat je meer nodig hebt (omdat je bezoekersaantallen flink zijn gegroeid), dan upgraden we je naar een groter pakket. Meer informatie over het BPU fair use limiet vind in het artikel BPU fair use limiet.

Waarvoor hanteren we automatisch up- en downgraden?

Webruimte en databaseruimte (MB)

  • Zowel webruimte als databaseruimte;
  • We up- en downgraden alleen automatisch met Building Blocks, niet tussen de pakketten zelf. Bijvoorbeeld: tussen Magento Basic en Magento Pro up- of downgraden we niet.
  • We up- en downgraden alleen bij de pakketten Magento Basic en Pro en op het Clusterplatform vanaf het Secure pakket of groter.

Webserverbelasting en databaseserverbelasting (BPU)

  • We hanteren per pakket zeer ruime fair use limieten. Hier moet je ruim genoeg aan hebben. Heb je dat niet, dan upgraden we je na 3 maanden automatisch naar een groter pakket (op basis van wat je nodig hebt). Natuurlijk gaat dit niet zonder dat we dit communiceren 😉

Hoe werkt automatisch up- & downgraden?

De contractperiode van Magento Basic en Magento Pro is 1 maand. Per maand bekijken we hoeveel ruimte jouw shop nodig heeft. Op basis daarvan bepalen we wat je voor de nieuwe contractperiode nodig hebt.

De contractperiode van Secure, Performance & optimize pakketten is 12 maanden. is er op de eerste van iedere maand een meetmoment. Er wordt dan gekeken hoeveel web- en databaseruimte je site nodig heeft. Indien je meer nodig hebt dan je pakket beidt, zorgen wij ervoor dat je voldoende ruimte hebt door een Building Blocks toe te voegen.

LET OP! In het verleden betaalde je voor de extra benodigde databaseruimte in de vorm van Building Block(s) en werden deze Building Blocks gefactureerd over de rest van de contractperiode.

Nu je pakket (administratief) naar Combell is verhuisd en je geen facturen meer van Byte ontvangt, kan het zijn dat eventueel oververbruik niet (geheel) in rekening wordt gebracht. Dit is een tijdelijke situatie die geheel te maken heeft met de verhuizing van je website naar Combell. Houd er rekening mee dat zodra je pakket verlengd gaat worden, Combell zal kijken naar de benodigde ruimte en dat eventueel oververbruik in rekening wordt gebracht.

Kosten web- en databaseruimte (MB) voor Magento Basic & Pro

De kosten voor een Building Block zijn als volgt:

Building Block Magento Basic Magento Pro
BB Extra webruimte (per 1000 MB) €10,00 €10,00
BB Extra databaseruimte (per 500 MB) €10,00 €10,00

Web- en databaseruimte (MB) voor Secure, Performance & Optimize

Voor de Secure, Performance en Optimize pakketten is er op de eerste van iedere maand een meetmoment. Er wordt dan gekeken hoeveel web- en databaseruimte je site nodig heeft. Indien je meer nodig hebt dan je pakket beidt, zorgen wij ervoor dat je voldoende ruimte hebt door een Building Blocks toe te voegen.

De kosten van de Building Blocks zijn voor alle pakketten hetzelfde en bedragen:

  • Webruimte: 5GB voor €10 per maand
  • Databaseruimte: 500MB voor €10 per maand

Webserverbelasting en databaseserverbelasting (BPU)

In principe is serverbelasting bij deze pakketten fair use. Om de servers snel en stabiel te houden hebben we echter wel een manier nodig om dit in acceptabele perken te houden 😉 Daarom hebben we zeer ruime fair use limieten gesteld waar je in principe ruim genoeg aan zou moeten hebben. Hoe meer bezoekers je op je shop ontvangt, hoe meer serverbelasting je echter nodig hebt. Het is dus goed mogelijk dat, naar mate je shop populairder wordt, je langzaamaan toch het fair use limiet aantikt of overstijgt.

De limieten van beide pakketten:

Magento Basic.

Fair use limiet Bovengrens
Webserverbelasting 5.000 BPU 10.000 BPU
Databaseserverbelasting 1.000 BPU 2.000 BPU

Magento Pro.

Fair use limiet Bovengrens
Webserverbelasting 20.000 BPU 30.000 BPU
Databaseserverbelasting 2.000 BPU 4.000 BPU

 

 

10