Byte maakt sinds 2016 deel uit van de Combell Group, een groep hostingpartijen met een uitgebreid aanbod aan kwalitatief goede hosting en aanverwante producten en diensten. De belangrijkste reden om samen te gaan is focus, want alleen door je ergens volledig op te focussen kun je de beste worden. Elke hostingpartij binnen de groep heeft een eigen specialisme. Door onze krachten te bundelen met Combell hebben we de mogelijkheid gekregen ons Hypernode platform voor Magento shops nog beter te maken zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit van hosting voor alle andere websites die wij momenteel hosten. Sterker nog, de kwaliteit wordt alleen maar beter!

Focus op Hypernode

Het uitbouwen van ons Hypernode platform voor Magento shops is een langgekoesterde wens van ons, maar we lopen tegen de grenzen van onze organisatie aan. We moeten onze aandacht verdelen omdat we naast Hypernode ook nog een clusterplatform hebben voor onder andere WordPress, Joomla en Drupal websites. We hebben grote plannen en geweldige ideeën voor het Hypernode platform, maar kunnen minder snel innoveren dan gewenst omdat we ook voldoende techtijd moeten steken in het goed onderhouden van het clusterplatform. Met het samengaan met Combell hebben we de mogelijkheid gekregen om ons volledig te richten op 1 hostingplatform: Hypernode.

Hoe zit het met Byte’s clusterplatform?

Om ons te kunnen focussen Hypernode zullen we afscheid moeten nemen van het andere hostingplatform dat wij aanbieden: het clusterplatform. In de eerste helft van 2018 gaan we het clusterplatform uitfaseren. We zetten alle websites die nu op het clusterplatform staan over naar het hostingplatform van ons zusje Combell. De gehele verhuizing wordt door Byte en Combell geregeld met als doel dat jij als klant zo weinig mogelijk van de verhuizing merkt.

Wat gaat er precies gebeuren?

De verhuizing van websites en aanverwante producten naar de servers van Combell gaat gefaseerd gebeuren. Eerst wordt je administratief overgezet, vanaf dat moment ben je officieel klant van Combell. De administratieve verhuizing hebben we helemaal geautomatiseerd en is binnen 1 dag geregeld. Je website staat na de administratieve verhuizing nog wel op de servers van Byte. De weken na de administratieve verhuizing zullen we besteden aan het overzetten van websites van Byte naar Combell. Uiteraard brengen we je per e-mail op de hoogte van alle stappen en wijzigingen zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Welke diensten zullen overgenomen worden door Combell?

We verhuizen de volgende diensten (het kan zijn dat je niet van alle diensten gebruik maakt):

  • Domeinregistratie: Presence (Plus) pakketten
  • Hosting: Personal Hosting, Secure, Performance, Optimize en MCU pakketten
  • SSL-certificaten
  • E-mail

Wat verandert er niet?

Klanten met websites die naar Combell verhuisd worden blijven dezelfde pakketten behouden, met dezelfde specificaties en contracttermijnen. De verhuizing van zowel domeinen, e-mail als webhosting wordt geheel door Byte en Combell geregeld met als doel dat jij als klant zo weinig mogelijk van de overstap merkt.

Byte blijft als zelfstandige organisatie opereren in Nederland (en uiteindelijk over de gehele wereld!) om met Hypernode de beste en snelste Magento hosting aan te bieden. Heb je een Hypernode pakket voor je webshop afgesloten dan veranderd er voor jou niets. Je blijft klant van Byte.

Wat wordt er beter?

Byte gaat het Hypernode platform nog beter maken dan het nu is :-).

Klanten die nu gebruik maken van ons clusterplatform zullen straks bij Combell meer mogelijkheden hebben. (Hosting)pakketten worden tijdens de verhuizing 1-op-1 overgenomen door Combell, maar als klant van Combell heb je de mogelijkheid om te profiteren van vele extra’s zoals een uitgebreid controlepaneel, de keuze uit meer domeinextensies, uitgebreidere supporturen, gratis SSL in de vorm van Let’s Encrypt, HTTP/2 en nog veel meer.

Meer weten?

We hebben onze klanten en partners gedetailleerde informatie toegezonden over de aankomende wijzigingen. Ben je klant van Byte en heeft deze informatie je helaas niet bereikt, dan brengen we je uiteraard graag alsnog op de hoogte. De belangrijkste vragen zijn uitgewerkt in deze FAQ over de overstap naar Combell.

Staat je vraag daar niet in, neem dan graag contact met ons op via support@byte.nl.

Praktische vragen

Waar kan ik via webmail mijn mail lezen?

Zodra je site en mail verhuisd is naar Combell, krijg je daar bericht van en vanaf dat moment kun je je mail online lezen via https://beta-webmail.combell.nl/. Log in met je gebruikersnaam met daarachter het domein van je hostingpakket (bijvoorbeeld: domei0001@domein.nl) en vervolgens het wachtwoord dat je altijd al gebruikt. Heb je vragen over de webmail van Combell, dan kun je deze stellen via combell.nl/support.

640