By Byte focussen we ons volledig op het Hypernode platform voor Magento shops.

Magento hosting

Magento platform met Hypernode technologie

Hypernode is een volledig nieuw ontwikkeld Magento hostingplatform gestoeld op het fundament van snelheid, stabiliteit, veiligheid en bovendien (developers)gemak! Het is een gestandaardiseerde, fully managed, geïsoleerde, schaalbare en uitbreidbare cloud-omgeving, waarop een Magento shop supersnel en eenvoudig te onderhouden is.

Hypernode technologie is ontwikkeld vanuit het oogpunt: Hoe ontwikkelen we het ultieme Magento hosting platform, vanaf scratch, als we geen rekening hoeven te houden met 20 jaar aan hosting legacy. 

Hypernodes draaien op een eigen geïsoleerde hostingomgeving. Last van de buren is er dus niet bij en je kunt doen wat je wilt. Je omgeving is tegelijkertijd ook volledig managed. Elke Hypernode gebruikt dezelfde gestandaardiseerde software. Updates en onderhoud kunnen daarom centraal en snel worden uitgevoerd.
Meer informatie over het Hypernode platform vind je in het artikel Magento hosting met Hypernode technologie en op onze website.

Soorten pakketten

Op ons Magento hosting platform kun je gebruik maken van een aantal soorten pakketten:

  • Magento Grow (Hypernode technologie)
  • Magento Professional Range (Hypernode technologie)
  • Magento Excellence (Hypernode technologie)

Deze pakketten worden hieronder uitvoerig beschreven.

Magento Grow & Professional – Hypernode technologie

Voor je Magento shop heb je de keuze uit verschillende pakketten. De meest gekozen pakketten zijn de Hypernode Grow en Hypernode Professional. Welk pakket het meest geschikt is voor je shop is afhankelijk van de grootte van je shop en hoeveelheid bezoekers. Magento Grow en Professional pakketten staan op het Combell OpenStack of DigitalOcean platform. Wanneer je nog in de start-up fase zit, kun je prima uit de voeten met het Hypernode Grow pakket. Grotere shops met veel bezoekers draaien goed op een Magento Professional pakket en profiteren van een uptimegarantie van 99,9%.

Voor een volledig overzicht van onze pakketten kun je terecht op onze Hypernode productpagina.

Magento Excellence – Hypernode technologie

Het belangrijkste verschil tussen de Grow, de Professional range en Magento Excellence, is het verschil in platforms. Een Excellence pakket is ruimer in features dan de pakketten bij Combell OpenStack en DigitalOcean en draait op het platform van Amazon. Grote uitgebreide Magento shops met veel bezoekers doen er goed aan voor een Magento Excellence pakket te kiezen. Je profiteert bij Magento Excellence van het super stabiele platform van Amazon, van PCI Compliancy en van een uptimegarantie van 99,95%.

Kijk ook graag voor meer informatie over de specs en features per pakket  op onze website.

Hosting Add-ons

Bij onze hosting pakketten zijn ook nog een aantal extra features te bestellen waarmee het leven van jou als website eigenaar mooier wordt. Deze hosting add-ons worden beschreven op de pagina Hosting Add-ons. Hieronder benoemen we welke specifieke add-ons wij aanbieden.

Redis

Redis is een caching tool waarmee je cache data van je website kan wegschrijven naar een externe locatie. Hierdoor hoe je website niet alles telkens opnieuw te berekenen, maar kan hij de data uit de cache halen en al de website stukken sneller laden. Redis is snel omdat niets van wat er gecached wordt op disk hoeft te worden opgeslagen, maar alles in geheugen gebeurt.
Bij een Dedicated Magento Cluster krijg je standaard een Redis 64 MB building block inbegrepen. Je kunt d.m.v. building blocks een groter Redis abonnement nemen.
Meer informatie over Redis vind je op de pagina Redis – Geoptimaliseerde in-memory caching

New Relic

Met New Relic kun je real time inzien hoe jouw website presteert. Je kunt de bottlenecks in je website detecteren en hiernaar handelen. Ook krijg je inzicht in hoe je Magento-installatie zich over tijd gedraagt. Bij Byte kun je gebruik maken van New Relic. Deze optie is echter alleen beschikbaar voor de Optimize, MCU, en Dedicated Magento pakketten.
Meer weten? Lees dan het artikel New Relic – performance management.

SSL certificaten

Een SSL-certificaat biedt extra beveiliging voor je website of webshop. Transacties en gegevensuitwisseling verlopen via een versleutelde verbinding. Bezoekers herkennen dit onder andere aan de vertrouwde “https” in de URL. Bij Byte kun je drie soorten certificaten bestellen; Single, Wildcard en EV SSL-certificaat.
Meer informatie vind je op de pagina SSL.

Presence pakketten

In het geval je niet een website wilt hosten of een extra domeinnaam aan een website wilt koppelen, hebben wij Presence pakketten beschikbaar.
Met een Presence pakket kun je een domeinnaam doorverwijzen naar een externe website of een website dat bij Byte gehost wordt. Je kunt hierbij het domein bij Byte registreren of deze elders registreren en dan via DNS naar het Presence pakket verwijzen. Presence pakketten worden ook veel gebruikt om een multistore shop te maken.

Byte heeft 2 types Presence pakket:

Presence 1 jaar

Naast bovenstaande features kun je 100 e-mail aliassen aanmaken die je doorstuurt naar bestaande e-mailadressen. Bij een Presence pakket kun je geen e-mailboxen aanmaken, omdat je geen mailruimte hebt. De contracttermijn van dit pakket bedraagt 1 jaar.

Presence Plus

Het Presence Plus pakket heeft alle features van een Presence 1 jaar pakket, plus mailruimte. Je hebt naast de mogelijkheid om 2000 e-mail aliassen aan te maken ook de beschikking over 100 mailboxen. Dit pakket is erg geschikt voor onze Hypernode klanten die naast Magento hosting ook domeinregistratie en/of e-mailhosting willen afnemen bij Byte. De contracttermijn van dit pakket is 1 jaar.

Meer informatie over de Presence pakketten en het bestellen hiervan kun je vinden op onze productpagina.

Welke software staat er op onze servers geïnstalleerd?

Ons beleid voor versiebeheer van serverapplicaties is om altijd de laatste stabiele versie te draaien. Voor de volgende componenten kun je de huidige versie opvragen die bij ons in productie draait

Verder maken wij gebruik van het pakket management systeem van Debian en volgen wij de stable branch. Van Apache gebruiken wij de stabiele 2.2 branch.
Magento hosting met Hypernode technologie maakt gebruik van Nginx. Meer informatie over Nginx vind je op de Hypernode support documentatie.

Zie ook het artikel Waarom Software Upgrades voor een uitleg over de noodzaak van periodieke upgrades.

Waar staan jullie servers?

Ons Cluster- en Magento Dedicated hosting platform staan in ons datacentrum in Amsterdam. XS4ALL is onze colocatie leverancier. De servers waar Magento Start & Grow en Magento Professional pakketten met Hypernode technologie draaien op servers van DigitalOcean. DigitalOcean is een Amerikaanse partij, maar zij hebben op verschillende locaties servers staan, zo ook in Amsterdam. De Hypernodes die bij DigitalOcean staan staan op servers in Amsterdam, maar je kunt er voor kiezen om een je shop op een server in een ander datacentrum te zetten, bijvoorbeeld omdat de meeste bestellingen vanuit de USA worden gedaan. Magento Excellence pakketten maken gebruik van hosting van Amazon. Deze servers staan in Frankfurt (DE), maar ook hier kun je kiezen voor een ander datacentrum.

Is Byte ISO gecertificeerd?

Byte kent meerdere platformen:

  • Clusterplatform (eigen servers in datacentrum XS4ALL) -> we zijn bezig met het uitfaseren van het clusterplatform; websites worden verhuisd naar Combell.
  • Magento Dedicated platform (eigen servers in datacentrum XS4ALL)
  • Hypernode platform (Combell OpenStack & DigitalOcean platform en Amazon platform)

Byte is ISO gecertificeerd. In november 2017 hebben we certificaat ISO 27001:2013 ontvangen, meer informatie lees je op ons blog.

XS4ALL bezit het ISAE3000 type II certificaat.

Een overzicht van certificeringen van DigitalOcean vind je op hun policy pagina onder “Are your datacenters certified / PCI compliant?”.

Amazon is sinds 2010 ISO gecertificeerd. Meer informatie over ISO bij Amazon vind je op hun website.

00