RSS staat voor Really Simple Syndication en wordt gebruikt door weblogs of nieuwssites om je op de hoogte te houden van het laatste nieuws. Door middel van een RSS reader kunnen mensen zich abonneren op een RSS-feed en zien ze direct het nieuws zodra het wordt gepubliceerd. Byte biedt ook een RSS feed aan!

Atom is sinds een korte tijd ook erg in opkomst. Het is te vergelijken met RSS, maar voor webdevelopers kleven wat voordelen aan Atom ten opzichte van RSS. Atom wordt ook wel RSS on Steroids genoemd. Wanneer je RSS of Atom feeds alleen leest zijn de verschillen tussen RSS en Atom (nog) te verwaarlozen en zul je er vrijwel niets van merken.

Abonneer je ook op de RSS feeds van Byte en mis geen enkel nieuwtje meer!

Voordelen van RSS Feeds

RRS Feeds bieden je de kans om specifiek nieuws snel zonder te veel moeite te lezen. Je kiest zelf wat je wilt lezen en waar je berichten over wilt ontvangen. Het gaat volledig automatisch, omdat je automatisch een bericht ontvangt. De opmaak van artikelen wordt eenvoudig gehouden, zodat je je sneller op de inhoud kan focussen. Wanneer je een artikel heel interessant vind kun je het ook gewoon bewaren.

RSS Readers

Om op de hoogte te blijven door middel van RSS Feeds heb je wel een RSS reader nodig. Dit kan zowel online via je browser zoals Firefox of Chrome, maar ook via speciale offline readers.

Online RSS readers

Liever RSS feeds in je browser? Firefox biedt een reader aan. Lees hieronder hoe je RSS Feeds vanuit je Firefox Browser leest:

• Open een RSS feed (bijvoorbeeld een RSS Feed van Byte onder het kopje Abonneer je op de RSS feed van Byte!)
  • Maak vanuit dropdown de keus voor Livebladwijzers
  • Firefox zal een popup tonen om keus te maken waar je de popup plaatst
  • Vanuit de bladwijzerbalk is de RSS feed te lezen.

Gebruik je Google Chrome? In de Chrome store vind je verschillende RSS feeds plugins die je kunt toevoegen aan je browser.

Offline RSS readers

Voor diegenen die het fijn vinden om nieuws te kunnen lezen zonder daar een webpagina voor te moeten openen bestaan er offline RSS Readers. Enkele offline RSS readers zijn: