Met White label hosting kun je als je developer hosting aanbieden onder je eigen naam, terwijl je gebruik maakt van de hostingservice van een derde partij. Byte biedt white label hosting niet aan. In dit artikel leggen we uit waarom niet.

Biedt Byte white label hosting aan?

Byte heeft transparantie zeer hoog in het vaandel staan. Zo zijn we er zelf graag open over met welke leveranciers wij zelf werken op het gebied van bepaalde diensten. We vinden het zelf dan ook erg belangrijk dat je als partner diezelfde transparantie biedt als het gaat om de dienstverlening van Byte. Zo is het bijvoorbeeld niet de bedoeling dat bewust wordt verzwegen dat de hosting is ondergebracht bij Byte. We bieden dan ook geen 100% white label diensten aan.

Dat betekent niet dat we je verplichten via al je communicatie-kanalen te vermelden dat Byte de hosting levert en ook niet dat je dat in ieder gesprek direct van de daken moet schreeuwen. Wat we wel verwachten, is dat je niet verzwijgt dat de hosting via een partner (Byte) wordt verzorgd. Wil je graag onze hostingdiensten opnemen in je eigen productportfolio? Geen probleem! Het enige wat we dan vragen is dat je Byte als bron of leverancier vermeld.

Maar ik wil voorkomen dat Byte in contact staat met mijn klanten

Als partner kun je er voor kiezen om als enige aanspreekpunt naar je klant te fungeren. Dit moedigen we zelfs aan, dus die mogelijkheid geven we je dan ook graag! Je neemt dan de rol van zowel Technisch Beheerder als Contractant in. Je bent dan aanspreekpunt omtrent de website, hosting, support en ook betalingen. De enige relatie die je klant dan met Byte heeft, is die in de rol van Registrant (juridisch eigenaar van de domeinnaam). Zie ook de pagina Service Panel Scenarios.

Byte stuurt geen NewsMails en algemene ServiceMails naar je klant als deze enkel de rol van Registrant heeft. Wil je voorkomen dat de e-mail met de accountgegevens naar je klant wordt gestuurd? Volg dan de volgende stappen:

  • Maak een klantaccount aan voor je klant die de rol van Registrant zal vervullen (juridisch eigenaar van de domeinnaam).
  • Onder het kopje “Partner opties” geef je vervolgens aan dat de e-mail met accountgegevens niet naar je klant wordt verzonden maar naar je eigen e-mailadres. Dat is het e-mailadres dat in de administratie van Byte geregistreerd staat onder je klantnummer.

Nog geen partner en benieuwd naar de diverse partner opties en voordelen?

Byte biedt haar partners diverse grote voordelen. Op de pagina Byte Partnerschap vind je meer informatie over de voordelen van een partnerschap. Op die pagina kun je ook direct een aanvraag indienen om partner te worden.

01