Als je bij Byte een domeinnaam wilt registreren doe je dat door middel van ons Presence pakket. Een Presence pakket heeft geen hostingruimte, maar biedt wel de mogelijkheid om e-mailaliassen (adressen) aan te maken en makkelijk een doorverwijzing in te stellen. Heb je meerdere domeinnamen die je wilt registreren? Dan heb je ook meerdere Presence pakketten nodig. Dit artikel legt uit wat je allemaal kunt met je Presence pakket.

Waarom een Presence pakket?

Met een Presence pakket kun je een domeinnaam bij ons registreren. Voor elk aparte domeinnaam die je wilt registreren, maar geen webhosting op wilt, is een Presence pakket nodig. Tevens is het zo dat als je een website bij ons hebt draaien en je daar meer domeinnamen aan wilt koppelen (andere extensies bijvoorbeeld) je hier ook presence pakketten voor moet aanvragen/bestellen. In andere woorden, het is een pakket om domeinnamen te kunnen registreren en meerdere domeinnamen aan je website te kunnen koppelen.

Let op! Als je website bij Byte staat, maar je domeinen die je wilt doorverwijzen extern geregistreerd hebt staan, heb je voor die domeinnamen ook Presence pakketten nodig (met uitzondering van Hypernodes).

Features van een Presence pakket

Behalve dat je met een Presence pakket een domeinnaam kunt registreren, kun je deze ook gebruiken als doorstuurmogelijkheid. Met andere woorden, wanneer mensen jouwdomein.nl bezoeken, kun je ze automatisch doorsturen naar een ander domein/website. Een Presence pakket kan ook gebruikt worden als ‘virtual host’. Stel dat je een domein extern hebt geregistreerd maar wel een ssl-certificaat bij Byte wilt bestellen, dan kun je het Presence pakket gebruiken om de domeinnaam bekend te maken bij Byte. Je hoeft het domein dus niet per se te verhuizen naar Byte om een ssl-certificaat af te kunnen nemen.

Byte biedt 3 varianten van het Presence pakket aan:

Presence 1 jaar

Naast bovenstaande features kun je 100 e-mail aliassen aanmaken die je doorstuurt naar bestaande e-mailadressen. Bij een Presence pakket kun je geen e-mailboxen aanmaken, omdat je geen mailruimte hebt. De contracttermijn van dit pakket bedraagt 1 jaar.

Presence 5 jaar

Een Presence 5 jaar pakket heeft dezelfde features als het Presence 1 jaar pakket, maar heeft een contracttermijn van 5 jaar. Het voordeel om het pakket voor 5 jaar af te sluiten is een korting van 50%.

Presence Plus

Het Presence Plus pakket heeft alle features van een Presence 1 jaar pakket, plus mailruimte. Je hebt naast de mogelijkheid om 2000 e-mail aliassen aan te maken ook de beschikking over 100 mailboxen. Dit pakket is erg geschikt voor onze Hypernode klanten die naast Magento hosting ook domeinregistratie en/of e-mailhosting willen afnemen bij Byte. De contracttermijn van dit pakket is 1 jaar.

Meer informatie over de Presence pakketten en het bestellen hiervan kun je vinden op de volgende pagina: Presence pakket- Domeinnamen

Doorverwijsmogelijkheden

Bij een Presence pakket kun je gebruik maken van drie verschillende doorverwijsmogelijkheden:

• Frames
  • Forwarder (redirect)
  • Server Alias

Frames

Met een frame zorg je er, net als bij een Server Alias, voor dat het adres (url) in de adresbalk blijft staan. In de pagina wordt een frame van 100% geplaatst, waar de website waar je naar doorverwijst in komt te staan. Deze methode kan problemen opleveren met Javascripts op de doelpagina (javascript errors).

Forwarder (redirect)

Als je gebruik maakt van een forwarder (ook wel Location of 301 redirect), dan zal het adres van het doeldomein in de adresbalk van de browser verschijnen. Wanneer een bezoeker bijvoorbeeld www.forwarder.nl intypt in de adresbalk, dan verschijnt er www.doelpagina.nl in de adresbalk. De bezoeker ziet dus dat hij wordt doorgestuurd. De doelpagina hoeft echter niet door Byte gehost te worden.

Server Alias

Met een Server Alias zorg je ervoor dat het adres (url) in de adresbalk blijft staan. Zo is het mogelijk om een bezoeker van bijvoorbeeld appel.nl door te sturen naar de website die onder aardbei.nl staat, maar de bezoeker ziet in zijn adresbalk appel.nl staan. Achter de schermen wordt dus de site van aardbei.nl weergegeven. Deze methode werkt alleen als beide domeinnamen bij Byte gehost worden.

Let op: de doel website en het domein met het Presence pakket dienen beheerd te worden door dezelfde Technisch beheerder, om een Server Alias mogelijk te maken.

Doorverwijzing instellen

Om een van drie bovengenoemde doorverwijs mogelijkheden te gebruiken, volg je de volgende stappen:

1. Log in op het Service Panel. Wachtwoord kwijt? Maak een nieuw wachtwoord aan.
  2. Klik op de gewenste domeinnaam.
  3. Klik op het tabblad Instellingen.
  4. Klik op Presence.
  5. Vul bij WEB adres de locatie in waar het Presence pakket naar moet verwijzen.
  6. Vink Frames, Forwarder (redirect) of Server Alias aan.
  7. Klik op Opslaan.

Geen nameserver wijziging mogelijk

Bij Byte kun je NIET de nameservers wijzigen. De reden dat dit niet mogelijk is vanwege onze clusterhosting set-up. Wanneer wij namelijk een domein migreren naar een ander cluster of wanneer je een ssl-certificaat aanvraagt, verandert het IP-adres van de website. Als de nameservers van het domein ergens anders naar verwijzen wordt deze wijziging niet automatisch uitgevoerd en dit kan leiden tot downtime. Om dit soort situaties te voorkomen is het niet mogelijk de nameservers te wijzigen.