Soms is het nodig je website (tijdelijk) naar een andere site te verwijzen. Als je een Presence pakket hebt, kun je dit regelen met een server alias of forward. Heb je een hosting pakket, dan moet je zelf in je code een doorverwijzing, een location redirect, instellen. Hoe je dit doet leggen we uit in dit artikel.

Maak een nieuw bestand aan

Om ervoor te zorgen dat iedereen die naar jouw site gaat wordt doorverwezen, heb je een php bestand nodig. Het bestand noem je index.php en maak je aan in bijvoorbeeld notepad.

Meer informatie over bestanden in SSH vind je in het artikel Shell Cursus: werken met bestanden en mappen.

Stel de location redirect in

Als je het bestand heb aangemaakt plak de volgende code in het index.php bestand

<?php header("Location: http://www.mijn-site-elders/pagina.html");?>

Vervang http://www.mijn-site-elders/pagina.html voor de domeinnaam waar je naar wilt doorverwijzen. Let op aanhalingstekens en haakjes!

• Sla het bestand op als “index.php”.
  • Upload het bestand via FTP naar je webruimte
  • Plaats het bestand in je domein directory (“jouwdomeinnaam.nl”).
  • Bezoekers van je domeinnaam worden doorgestuurd naar de nieuwe site.