Shopware maakt eens steeds grotere opmars in e-commerceland. Daar Magento en Shopware grotendeels dezelfde basiscomponenten nodig hebben kunnen wij dit bij Byte prima hosten. Op deze pagina lees je hoe je Shopware kunt hosten op een Hypernode.

Wat is Shopware?

Shopware is een open source e-commerce software pakket dat in populariteit aan het toenemen is onder webwinkeliers.  Meer hierover kun je lezen in dit blog.

Hypernode configureren voor Shopware

Je kunt dus heel eenvoudig Shopware installeren op een Hypernode. Het enige dat er moet gebeuren is een aanpassing in je Nginx configuratie. Hieronder zetten we een voorbeeld neer. We noemen het bestand server.shopware en dat zet je neer in /data/web/nginx . Deze configuratie bestaat uit een paar modules met beveiligingsgerelateerde, algemene optimalisaties en doorverwijzingen om Shopware veilig en optimaal te laten werken.

###General rewrites
location @shopware {
    rewrite / /shopware.php;
}

# use shopware.php as index.php
location ~ ^/ {
#    rewrite / /shopware.php;

index shopware.php index.php;
    try_files $uri $uri/ /shopware.php$is_args$args;
}

Bekijk hier de volledig benodigde server.shopware-configuratie.

Vind je dit te ingewikkeld? Geen probleem! Ons supportteam zet graag de configuratie voor je klaar. Vul het formulier onderaan deze pagina in en onze supporttoppers zetten een Hypernode inclusief Shopware configuratie voor je klaar.

Help ons met kennis!

Samen met een paar geselecteerde partners onderzoeken we welke optimalisaties nodig zijn om Shopware te laten vliegen op het Hypernode platform. Welke processen/optimalisaties zijn bijvoorbeeld typisch Shopware? Hoe kunnen we Hypernode state-of-the-art maken voor Shopware?

Aarzel dus niet om contact met ons op te nemen als je de wonderen van Shopware wilt ontdekken. Ben je een ervaren Shopware-bureau? Nog beter! We stellen alle tips, trucs of algemene kennis die je bereid bent te delen op prijs.

Nog meer informatie nodig over Shopware?

We hebben meer artikelen over dit onderwerp in onze support documentatie op Hypernode.com.