Wil je gebruik maken van programma’s zoals Perl, Sendmail, etc? Dan heb je de locatie/programma paden van deze programma’s op onze server nodig om een correct pad op te geven  en de programma’s te gebruiken. In dit artikel leggen we uit waar je verschillende programma’s op onze servers (Clusterhosting, Magento Dedicated hosting) kunt vinden.

CGI directory

De CGI directory staat niet standaard in je webruimte. Je moet deze handmatig aanmaken. Noem het cgi-bin en plaats het onder je domein map. Zorg ervoor dat je perl bestanden met FTP in ASCII modus op onze server zet. Als je deze in BINARY modus kopieert, kan het bestand beschadigd raken.

Perl

Perl staat in /usr/bin/perl. Zorg er dus voor dat perl cgi scripts beginnen met de regel

#!/usr/bin/perl

Wij installeren steeds de laatste stabiele versie van perl plus een aantal modules zoals Image::Magick, MIME-tools, LWP, MD5 en Mysql. Modules worden op verzoek geïnstalleerd.

Sendmail

Sendmail staat in /usr/sbin/sendmail en in /usr/lib/sendmail. Let je er wel op dat je sendmail aanroept met de ‘-f <afzender>’ optie. Anders kan het zijn dat je e-mail niet wordt verzonden of dat je geen reacties kunt ontvangen!

Imagemagick

Alle imagemagick programma’s staan onder /usr/bin:

/usr/bin/compare/usr/bin/composite/usr/bin/conjure/usr/bin/convert/usr/bin/identify/usr/bin/mogrify/usr/bin/montage/usr/bin/animate/usr/bin/import

FFmpeg

FFmpeg staat op de shell server. Op de webserver kunnen we FFmpeg niet installeren omdat de benodigde CPU tijd hier ten koste van het serveren van pagina’s zou gaan. Je kunt op de webserver filmpjes uploaden en via een cronjob op de shell server converteren. Zie hiervoor ook Videobestanden omzetten naar Flash Video via een cronjob.

Zip programma’s

/bin/gzip/bin/gunzip/usr/bin/zip/usr/bin/unzip